Годишната реч на нидерландския крал в парламента бе съпътствана от шумни протести на фермери

NetNews

Годишната реч на нидерландския крал Вилем-Александър в парламента бе съпътствана от освиркване и шумни протести, предаде ДПА.

Интересна подробност за речта на краля тази година е, че на нея за първи път присъства престолонаследницата принцеса Амалия, която вече навърши 18 години.

Събитието обаче бе донякъде засенчено от протестите на фермери, които изразиха недоволството си от нови правила за опазване на околната среда. Протестът им се състоеше в освиркване, подсвиркване и пеене. Нидерландските фермери от месеци протестират срещу правилата във връзка с азотните емисии, които най-вероятно ще сложат край на бизнесите на мнозина от тях.

Протести при появата на членове на кралското семейство в Нидерландия са нещо доста необичайно, отбелязва ДПА.

„Хората са все по-несигурни за бъдещето си както в краткосрочен, така и в дългосрочен план“, заяви кралят в парламента, отбелязва Асошиейтед прес.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Путин обяви частична военна мобилизация в Русия, предаде ТАСС

Руската държавна телевизия излъчва обръщение на президента Путин. Путин обяви частична военна мобилизация в Русия, предаде ТАСС. В Русия от сряда, 21 септември, се обявява частична военна мобилизация. Това каза президентът Владимир Путин по време на обръщение към народа на страната. Той е цитиран от ТАСС. Източник fakti.bg.