Голяма новина, свързана със „Северен поток 2“

NetNews

Руският кораб "Фортуна", който полага тръбите на газопровода "Северен поток 2", продължава работата си в германския участък, съобщи агенция DPA, цитирана от News.bg.

Представител на компанията-оператор "Nord Stream 2 AG" заяви пред агенцията, че "сега "Фортуна" работи в германски води в съответствие с издадените от властите разрешения и заявления". Федералното ведомство по морско корабоплаване и хидрография (BSH) в Хамбург е одобрило продължаването на полагането на тръбите в изключителната икономическа зона на Германия.

Уточнява се, че ще бъдат положени два километра тръби. По данни на "Nord Stream2 AG", до края на март са били положени 95% от тръбите, останали са 93 километра в датски води и 28 километра в германски. Швейцарската компания, който работеше по полагането на тръбите прекрати съвместната си работа с "Nord Stream 2 AG" в края на 2019 г., за да избегне санкции от страна на САЩ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проверяват масово автосервизите

Пловдивският общински инспекторат и Териториалната дирекция на НАП започнаха съвместни проверки на автосервизи и вулканизатори, с участието на представители на районните полицейски управления и Общинска полиция, предаде БНР. За първи път предприемаме такива съвместни проверки, те са ефективни и ще продължат. Целта е засилване на контрола по опазване на околната […]