Голям софийски хотел с нова визия

NetNews

Проект за реновация на петзвездния столичен хотел Hilton беше представен на тазгодишното издание на водещия специализиран форум в сферата на архитектурата, строителството и сградните технологии в България „Building Innovation Forum“.

Концепцията за трансформация на емблематичната сграда у нас, която е собственост на водещата инвестиционна компания Галакси Инвестмънт Груп, беше представена от архитектурно бюро Иво Петров – Архитекти пред водещи фирми и организации, ангажирани с ключовите за пазара проекти. В нея са заложени различни елементи от съвременната „зелена архитектура“ и включва пълно обновяване, допълване и редизайн на съществуващия обем на сградата, който акцентира на богатото интериорно и екстериорно озеленяване, разширяване на парковата среда пред и зад хотела.

„Усетихме силната необходимост от контакт и взаимовръзка между съществуващата сграда и парка“, сподели по време на конференцията арх. Невена Данева от Иво Петров – Архитекти. По думите ѝ най-важното нещо пред екипа, отговорен за осъществяването на проекта, е било да се позволи на зеленината да стане част от хотела, като същевременно го запазят такъв, какъвто е. „Помогнахме на сградата да се свърже с парка и да заживее в синхрон с него“, обясни арх. Данева.

Тя допълни, че посредством добавяне на нови обеми и прецизно анализиране на формите е подчертана и трансформирана цялостната визия на Hilton Sofia. Така, след приключването на проекта за реновация, хотелът ще предложи на своите посетители 255 напълно обновени стаи, модерни и реновирани обществени пространства, включително най-висок клас президентски апартамент, специална клубна зона, по-светъл, просторен и приветлив лоби бар, модерен ресторант, напълно обновено фоайе, козирка, която комбинира уникална зелена стена и остъкляване, което едновременно осигурява комфорт на посетителите и изцяло променя гледката от главното фоайе на сградата.

Проектът предвижда да реализира още първия конферентен център от ново поколение на Hilton в Европа. Комплексът включва голяма бална зала с изглед към парка и мултифункционални зали за събития, оборудвани с последните технологични решения за физически и хибридни събития.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Русия е много важна за ЕС

Русия и ЕС зависят един от друг в сферата на енергетиката. Това обяви върховният европейски представител по външните работи Жозеп Борел, цитиран от Фигаро. Борел коментира партньорството между двете държави. Призна, че Европа се нуждае от руските енергийни доставки. Припомни и че руското правителство се нуждае от доходите от тези […]