Горан Симеонов: Много тежка отговорност виси над главата на президента

NetNews

"Трябва да се тупа топката по въпроса за РС Македония, такова решение не е по силите на служебно правителство".

Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" председателят на Асоциацията на разузнавачите от запаса Горан Симеонов.

Той смята Сърбия за предмет на основен интерес за Русия, и споделя, че те ще подкрепят именно сръбската позиция и тази на ВМРО – ДПМН.

"Трябва да решим дали искаме добросъседски отношения като постепенно с времето изпълняваме Договора от 2017 г., или да имаме изключително хладни отношения и да решаваме въпросите в рамките на ЕС. Струва ми се, че ще се случи второто", коментира Симеонов.

По думите му много тежка отговорност виси над главата на президента, тъй като има опасност за него тази тема да се превърне в една от основните за президентските избори.

Според него ролята на България в инициативата „Три морета“ се променя и става все по-главна.

"Намираме се в състояние на нова "Студена война" между САЩ и Русия", заяви още бившият разузнавач.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Идва сериал по ''Академия за вампири''

Нов сериал по поредицата ‘‘Академия за вампири‘‘ е получил одобрение, съобщи Movie Web. Това обяви продуцентът Джули Плек. Работата по сценария вече е започнала. Тя сама е предложила идеята след като сключи договор с Universal. Студиото вече е договорило правата за книгите на Ришел Мийд. Продукцията ще бъде излъчен от […]