Гореща вълна мъчи Западна Европа

NetNews

Западна Европа днес се опитва да се справи изключителна горещата вълна, която е втората по рода си за месец, предаде Франс прес.

В Испания и Португалия термометрите днес показват на места над 40 градуса по целзий. Горещата вълна се очаква да продължи до четвъртък.

В Испания днес премиерът Педро Санчес обеща повече ресурси в борбата с горските пожари, за които има риск да възникнат при такива горещини. В Португалия рискът от пожари накара властите да затворят парка Синтра, западно от Лисабон, който е магнит за туристите.

Горещата вълна засяга и Франция, където температурите днес са между 36 и 38 градуса по Целзий в югозападната част на страната и долината на Рона.

Горещата вълна се очаква да се разпространи после и в други части на Западна Европа и в Централна Европа.

В Обединеното кралство също е издаден оранжев код за гореща вълна, като температурите там може да превишат над 35 градуса по Целзий.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Какво е сънната парализа и защо е толкова ужасяващо преживяване?

Случвало ли ви се е да се събудите посред нощ и ужасено да осъзнаете, че изобщо не може да помръднете? В стаята е тъмно, но сякаш усещате нечие присъствие- сякаш някой ви държи прикован към леглото или огромен товар ви натиска отгоре, питат от webmiastoto.com. Възниква панически страх, неспособност да […]