Горските искат повече правомощия, бракониерите стават все по-нагли

NetNews

Горските служители искат повече правомощия, за да се пазят от сблъсъци с бракониерите, предава bTV.

"В практиката ми много пъти съм бил заплашван. Последният път бе миналата седмица – получих анонимна заплаха по телефона с думите: "Ще дойдем и ще пребием цялото горско, ти нямаш работа в махалата, ти не си никой да ни правиш забележки", разказва пред телевизията горският служител Красимир Ковачки.

Горският служител допълни, че набезите, особено в ромската махала, стават все по-нагли, защото извършителите се чувстват ненаказани от закона.

"Когато ги хванем с празни автомобили, дори да има резачка, ние не можем да им направим нищо. Колите са им бе регистрационни номера, не са на техни имена", добави той.

"Преди две години на центъра на село Сапарево нарушител, на който му беше иззет джип без регистрационни номера, насочи нож към гърлото ми и се опита да ме прегази. Подадох сигнал в полицията, но ми беше отказано да се образува досъдебно производство срещу това лице", сподели директорът на "Общинско горско предприятие – Сапарева баня".

Според директора на "Държавното горско стопанство – Дупница" Пламен Поюков необходимостта от промяна на закона по отношение на правомощията на горските служители на терен е наложителна.

"Дали сме предложение, надяваме се новите законодатели да се съобразят с него", добави той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Покани за театър

Драматичен театър „Невена Коканова” кани своите почитатели на най-новия си спектакъл „Ямбол – нашия дом завинаги“. Това ще бъде третото представяне на новия проект на ямболския театър след премиерата му на 16 март. Този път спектакълът ще се играе в зрителната зала на Община Ямбол. Тази вечер, 08 април, от […]