„Гражданско“ недоволство се надига в Манчестър срещу Пеп Гуардиола

NetNews

Хосеп Гуардиола може и да е най-успешният мениджър в историята на Манчестър Сити, но поредният провал в Шампионската лига кара все по-голяма част от феновете на „гражданите“ да смятат, че е време за промяна.

„Ръководството трябва да преосмисли нещата. Имаме нужда от мениджър, който да печели на това ниво. Постигнахме всичко на домашната сцена, но не можем да го направим в Шампионската лига. Имаме нужда от подобен наставник“, каза един от верните почитатели на клуба пред talkSPORT.

Гуардиола пристигна на „Етихат“ през 2016 г., като в последвалите 6 години спечели 3 шампионски титли от Висшата лига, 1 ФА Къп, 4 Купи на Лигата и 2 Суперкупи. През настоящата кампания отборът му е лидер в класирането на английското първенство и има реален шанс за добавяне на още един триумф. В Европа обаче стигна само веднъж до финала на „най-престижния клубен турнир“ през 2021 г., но го загуби от Челси на Томас Тухел.

Голяма част от критиците на испанския специалист твърдят, че той не е способен да изгради отбор от нищото, за да го превърне в доминантна сила на всички фронтове. Единствените му два успеха в Шампионската лига датират от 2009 и 2011 г., когато в Барселона изиграха най-силните си години Лионел Меси, Андрес Иниеста, Шави, Дани Алвеш, Серхио Бускетс, Давид Вия и Карлес Пуйол. Все хора, за които Пеп има прекалено малко заслуга в изграждането им като играчи от световна класа.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Шефът на СОС за "Възраждане": Недопустимо поведение

„На някой му е дошло на ума да вземе вишка и да свали едно знаме от фасадата. Утре може да им хрумне да свалят и коледната украса.“ Това заяви председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев по повод сваленото украинско знаме от сградата на Столична община от симпатизанти на […]