Грети Стефанова: Смъртта на полицаите в Бургас е цената на корупцията в България

NetNews

Смъртта на двамата полицаи в Бургас е цената на корупцията в България. Смъртта им трябва да тежи на съвестта на Бойко Борисов, който в продължение на два мандата ни лъжеше, че ще ни вкара в Шенген. Това заяви в предаването „Денят на живо” по Nova News Грети Стефанова, член на националното ръководство на ДСБ в отговор на въпрос защо държавата се оказва безсилна срещу каналджийте.

„Не може да сравним два мандата и повече със седем месеца. Второ, ако главният прокурор Гешев си беше свършил работата, българските граждани щяха да знаят кой е пълнил чекмеджето на нощното шкафче с кюлчета и банкноти, може би нямаше да се стигне и до смъртта на тези мъже. Защото не е важно само кой е пълнил тези шкафчета, а и срещу какво? Българските граждани чакат отговор на този въпрос. Ако не от този главен прокурор, то от следващия. Но този отговор трябва да дойде. Защото ние може би в момента виждаме точно това – цената на корупцията”, подчерта тя.

Стефанова беше категорична, че ДБ се вижда като част от бъдещо управление, което би могло да противодейства на подобни злоупотреби. „Предишното правителство започна да противодейства. За съжаление служебното правителство като че ли са се поизплашили и започна някаква настъпателна промяна навсякъде. Дори с кадри на ГЕРБ, НДСВ и БСП. Това дори започна да прилича на преврат. Служебното правителство къса връзката между две редовни правителства. Дано тя да не е успешно скъсана”, изрази надежда тя.

По думите ѝ ДБ е обединението, което дава най-ясна и точна представа за това, къде искаме да бъде България. „Ние сме готови за съюзите, в които сме участвали и досега”, подчерта Стефанова.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Руснаци в България: "Ние ще асвабадим Украйна от фашысти"

Възрастната рускиня, продаваща пъпеши край Каварна, изглеждаше кротка и разбрана. Но точно от нея чух най-кръвожадните клишета на путинската пропаганда. И тя не е сама в България. Тъжна, страшна картинка! Изобщо не очаквах да чуя кръвожадните пропагандни клишета на Кремъл от тази кротка, възрастна рускиня, която продаваше плодове и зеленчуци […]