Григор Димитров с успешен старт на сезона на червени кортове

NetNews

Григор Димитров с успешен старт на сезона на червени кортове

Снимка: БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира на червени кортове от сериите „Мастърс“ в Монте Карло с награден фонд 5,8 милиона евро.

Димитров елиминира поставения под номер 15 Николоз Басилашвили (Грузия) с 6:3, 2:0 и отказване на съперника заради физически проблем след 47 минути игра.

В първия си мач на клей за сезона 30-годишният хасковлия се представи много добре. Българинът, полуфиналист в надпреварата през 2018 година, изигра отличен първи сет, в който реализира единствен пробив за 4:2, а в геймовете, в които сервираше, загуби само 1 точка от 21 разиграни.

30-годишният Димитров стартира с брейк и втората част, а при 2:0 гейма и 40:0 Басилашвили реши да прекрати участието си в двубоя.

Българинът заработи 39070 евро и 45 точки за световната ранглиста, в която заема 28-ото място.

Той очаква победителя от двубоя между сърбите Душан Лайович и Филип Краинович във втория кръг.
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Загубите за Украйна от войната са поне за 600 млрд. долара

Общо икономически загуби за Украйна вследствие на нахлуването на Русия: между 560 и 600 милиарда долара. Статистиката е направена от „Украинская правда“ по данни на Министерството на икономиката, и е към 1 април. Общите загуби на украинската икономика поради войната, като се вземат предвид както преките загуби, така и косвените […]