Гришо даде истинска битка на Циципас, но нервите на гръка се оказаха по-здрави

NetNews

Григор Димитров записа трета поредна загуба в рамките само на месец от Стефанос Циципас, но този път битката им във втория кръг на „Мастърса“ в Рим бе най-оспорваната досега, завършвайки 1:2 в полза на гръка.

Първият сет започна изцяло по вкуса на Циципас, като той постигна пробив още при първото подаване на българина. Той затвори тази част с лекота с 3:6.

Съдбата обаче се преобърна в края на втория сет, когато Григор отново изгуби на свой сервис при 3:3, но след това направи серия от 14 поредни точки, за да изравни резултата до 7:5.

Третият сет продължи над 1 час, за да видим тенис от най-висока класа и от двете страни на мрежата. Хасковлията едва не затвори мача при 5:4, стигайки до мачбол, но Стефанос намери сили, за да спечели гейма на свой сервис. До втори мачпойт се стигна и при 6:5, но отново гръцкият тенисист демонстрира много здрави нерви, за да прати срещата в тайбрек. Там нещата тръгнаха изцяло в полза на Циципас и той натрупа аванс от 5 точки, за да може накрая да затвори срещата при 4:7.

<blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“en“ dir=“ltr“>STEFANOS SURVIVES ?<br><br>Tsitsipas saves 2️⃣ match points to defeat Dimitrov 6-3 5-7 7-6(4).<a href=“https://twitter.com/steftsitsipas?ref_src=twsrc%5Etfw“>@steftsitsipas</a> | <a href=“https://twitter.com/InteBNLdItalia?ref_src=twsrc%5Etfw“>@InteBNLdItalia</a> | <a href=“https://twitter.com/hashtag/IBI22?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw“>#IBI22</a> <a href=“https://t.co/8WGmBxxBEb“>pic.twitter.com/8WGmBxxBEb</a></p>&mdash; ATP Tour (@atptour) <a href=“https://twitter.com/atptour/status/1524410141008822272?ref_src=twsrc%5Etfw“>May 11, 2022</a></blockquote> <script async src=“https://platform.twitter.com/widgets.js“ charset=“utf-8″></script>

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

След 8 страхотни години нападател на Лудогорец напуска Разград

Лудогорец официално обяви, че мачът срещу Черно море ще е последният в кариерата на Вандерсон със зеления екип на клуба. 34-годишният бразилец се превърна в истинска легенда на клуба, оставяйки зад гърба си над 270 мача и почти 70 попадения, като с тях той допринесе за всяка една от последните […]