Гръцките фермери излязоха на протест – искат ваксини

NetNews

Гръцките фермери не се отказват от протести – дори и по време на пандемия. В Лариса извадиха тракторите, но без блокади на пътища. Фермерите искат да ги поставят в приоритетна група за ваксиниране, предаде БНР.

Както всяка година първи фермерите от Лариса припомниха проблемите в аграрния сектор. Организираха шествие с трактори в град Лариса и предадоха исканията си на областния управител, като настояват за спешни преговори с министъра на аграрното развитие. "Принудени сме да продаваме стоката на цени, които не покриват дори разходите", заявиха пред медиите в Лариса.

Упрекват правителството за обещани и неизплатени помощи. Искат 100% обезщетение за щетите от пандемията, гориво на ниска цена без акциз и да се намали с 50% цената на електроенергията в аграрния сектор. Фермерите от Лариса не блокираха пътища, но обещават, че ще протестират до изпълнение на исканията им. Засега няма информация, че фермерите от Серес, които всяка година блокират граничния пункт при "Промахон", ще протестират.

В извънредна ситуация на пандемия не се очаква полицията да позволи дори излизане на трактори от Серес, а "Промахон" е единственият открит граничен пункт с България. Опозиционните партии призовават да започнат незабавно преговорите между правителството и гръцките фермери.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Иван Бакалов: Семействата на администрацията могат да решат изборите

”В страната се очертава партия на администрацията, която и без друго е калинкизирана”. Това написа журналистът Иван Бакалов в свой пост във фейсбук. Вижте целия текст: "Нещо се случва в България, което засега минава незабелязано. Българите се разделят на нещо като нови класи – държавни служители и всички останали работещи. […]