Гуардиола: В Англия всички подкрепят Ливърпул, дори и медиите

NetNews

Манчестър Сити изнесе футболна лекция на състава на Нюкасъл, шамаросвайки гостите с резултат 5:0 в двубой от поредния кръг на Висшата лига. Рахийм Стърлинг откри в 19-а минута. Аймерик Лапорт успя да удвои резултата в 38-а минута. В 61-а минута Родри направи резултата класически – 3:0. Фил Фодън и Рахийм Стърлинг допълниха резултата, за да оформят крушението за „свраките“.

“В тази страна всички подкрепят Ливърпул, дори и медиите – заяви Пеп Гуардиола пред beIN Sports. – Разбира се, това е защото клубът има невероятна история в европейските турнири. Но не и в Премиър лийг, защото за последните 30 години те имат само една титла. Но това не е никакъв проблем. Ситуацията е такава, каквато е.”

Сити увеличи преднината си след успеха с 5:0 над Нюкасъл и ремито на мърсисайдци с Тотнъм (1:1). До края двата състава имат по три двубоя.
“Ще трябва да спечелим 9 точки, а вече може би вече и само 6. Това за нас вече е истинският финал. Съдбата ни е в наши ръце и това е важното, защото зависим сами от себе си”, смята Гуардиола.

“Възможно е в края всичко да се реши от головата разлика, ако ние загубим някой двубой, а Ливърпул вземе всичките си оставащи. Ливърпул е в състояние само в една среща да реализира много попадения, защото разполага с много класа сред атакуващите си играчи”, обясни още испанецът.

При равенство в точки първо се гледа головата разлика, а в момента тази на шампионите е с 4 попадения по-добра.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Започнаха снимките на най-новия сериал на NOVA (ВИДЕО)

Точно в 8 часа сутринта, на брега на река Дунав във Видин, започнаха снимките на най-новия български сериал на NOVA. Той носи заглавието „С река на сърцето” и разказва историята на заможната фамилия Боневи – собственици на голяма винарна в града. Проектът се реализира от добре познат професионален екип, който […]