Гуардиола: Манчестър Юнайтед все още има шанс да стане шампион

NetNews

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола вярва, че градският съперник Манчестър Юнайтед все още може да спечели титлата във Висшата лига този сезон. „Червените дяволи“ надвиха „гражданите“ с 2:0 на „Етихад“ в неделя, за да сложат край на победната серия от 21 мача, но са все още на 11 точки зад опонента на върха в класирането.

Оле Гунар Солскяр не смята, че шансовете на отбора му да задмине Сити в края на сезона са големи, но испанският му колега е на друго мнение. Запитан относно това дали мисли, че Юнайтед все още могат да спечелят Лигата, наставникът на Сити каза: „Да, разбира се. Когато опцията е отворена, всичко може да се случи във футбола. Никой не си мислеше, че можем да спечелим 21 поредни мача или 15 последователни във Висшата лига, така че всичко е възможно. Абсолютно съм съгласен. За отбори като Юнайтед, те могат да го направят. Има още десет кръга до края и ще трябва да спечелим шест или седем мача, за да бъдем и математически шампиони“, започна Пеп.

Юнайтед спечелиха три поредни гостувания срещу Сити във всички турнири за първи път след серия от четири последователни между ноември 1993 и ноември 2000. Резултатът удължи разочароващия рекорд за Гуардиола в дербито на Манчестър на собствен терен. Сред мениджърите, срещу които се е изправял повече от три пъти във всички турнири, Солскяр е единственият, побеждавал испанеца повече, отколкото е губил – 4 на 3. Относно реакцията на играчите му след поражението в неделя, Гуардиола заяви:

„Беше смесица от разочарование и тъга. Вторият ден беше малко по-добър и днес те бяха напълно мотивирани, за да изиграят силен мач срещу Саутхемптън. Нормално е да загубиш двубой. Мисля, че всички осъзнаваха колко трудно е да печелим непрекъснато мачове. Юнайтед са топ отбор и топ клуб с добър мениджър и добри играчи, така че може да се случи. Във Висшата лига винаги е сложно и трудно. Чака ни все още много работа. Продължаваме във всички турнири, имаме един гарантиран финал, и сега идва най-важната част от сезона“, завърши той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нинова: Спечелим ли изборите, започваме незабавни преговори за ваксини от Русия и Китай

„Имаме решение за излизане от ваксинационния капан, в който влезе страната. До днес 46 държави в света, между които редица европейски – Унгария, Чехия, Словакия закупиха ваксина Спутник V или китайската ваксина. Австрия води преговори не само да закупи, но и да даде възможност да се произвежда руска ваксина на […]