Гърците идват на пазарен туризъм в България за бензин, дрехи и храни

NetNews

Гръцките медии предават за засилено движение по границите с България. Бензин, дрехи и хранителни продукти, които са по-евтини у нас, отново водят гърците на пазарен туризъм.

Цените на бензина в Гърция доближават 2 евро и 50 цента за литър. Гръцките медии излъчват репортажи от всички гранични пунктове с България и съобщават за „кервани от леки коли“, тръгнали да заредят с по-евтин бензин.

Гърците посочват в анкетите, че по няколко пъти на седмица зареждат на български бензиностанции, като разликата в цената е поне 60 евроцента за литър гориво.

Заедно с бензина си пазаруват дрехи и хранителни продукти.

„Изхранваме се с български стоки“, казват гърците, преминаващи границата. Някои от тях вече са отворили бензиностанции в България, като използват силното търсене на своите сънародници.

От другата страна на браздата вече затварят бензиностанции поради високите цени и намаленото търсене. Някои собственици са недоволни от това, че възможните им клиенти пазаруват всичко от България.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Сотир Цацаров се развежда заради Ани Салич

Сотир Цацаров е в процедура на развод със законната си съпруга, а причината е внезапно възникналата любовна връзка между него и телевизионната звезда Ани Салич. Пикантната мълва обхожда политическите и журналистическите кръгове от началото на годината, но едва сега намира официално потвърждение. Двойката всеки момент ще оповести официално, че е […]