Гърците се тестват масово заради Омикрон

NetNews
Гърците се тестват масово заради Омикрон

Снимка: архив, БГНЕС

Гърците масово се тестват поради силното разпространение на варианта на коронавируса Омикрон в страната. Мерките се спазват под заплахата от високи глоби.

При температури около 20 градуса гърци и туристи в неделния ден са на разходка по брега на морето. Заведенията са пълни с клиенти, предаде БНР.

Още по темата

31 дек 2021 19:49

22

Гърците чакат на опашки, за да се тестват днес. Необходим е негативен тест, за да отидат утре на работа. Други се страхуват, че по празниците са контактували с много хора и има вероятност да са  заразени.

С 50 000 евро глобиха частно лице, което е организирало новогодишно събиране на 400 души. Затвориха  заведения за неспазване на ограничителните мерки.

По-нисък ръст показва броят на заразените за последното денонощие, но в следващите дни се очакват отново много високи стойности.

Министърът на здравеопазването Танос Плеврис съобщи пред медиите, че в тежко състояние са хоспитализирани само носители на коронавирусния вариант Делта. Здравните власти в Гърция регистрират висока активност на варианта Омикрон, който обаче протича с по-леки симптоми.

Правителството съобщи, че отпуска помощи за заведенията, които останаха затворени поради ограничителните мерки.

От днес в Гърция поскъпна кафето с 10 евроцента. Цената вече включва данък за пластмасови чаши и сламки. Въпреки това с кафе в ръка гърците използват слънчевото и топло време за разходка по брега на морето.

 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Трима души в неизвестност при горския пожар в Колорадо

Снимка: БГНЕС Трима души са в неизвестност в резултат на горския пожар край Денвър, Колорадо, който избухна в четвъртък. Според местния шериф са унищожени близо 1000 домове в два града в района, което го превръща в най-разрушителното подобно бедствие в историята на щата. Още по темата 31 дек 2021 09:32 […]