Гърция води преговори за туристи

NetNews

Гърция води преговори със страни извън Европейския съюз за туристи, които това лято ще представят сертификат за имунизиране, независимо от вида на ваксината, предаде БНР. Европейски туристи ще се приемат по общи условия, утвърдени от Брюксел.

Гърция ще признава сертификати за ваксиниране на туристи дори и с ваксини, които още не са одобрени от Европейската агенция по лекарствата. Това съобщи министърът на туризма Харис Теохарис от Белград, където се срещна с представители на сръбското правителство. За да осигури безпрепятствено влизане на туристи от трети страни, Гърция се договаря за приемане на туристи от държави с висок праг на ваксиниране.

Преговори се водят с Израел, Великобритания, Сърбия и Русия. Министерството на туризма в Атина съобщава, че първите туристически групи ще бъдат приети преди официалното начало на сезона от 14 май.

В същото време в парламента влезе за гласуване по спешна процедура закон с промени за облекчаване на задължения на фирми и компании, пострадали по време на пандемията. Очаква се разсрочване на задълженията към държавата до 120 вноски, както и икономическа помощ на малките и средни предприятия. Опозицията предупреждава за опасност от „цунами от безработица“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вдигнаха близо 500 изоставени коли от улиците на София

Новите по-къси срокове за вдигане на излезлите от употреба автомобили няма да претоварят системата по извозването и оползотворяването им и ще може да се справим с по-големите количествата, които се очакват. Това каза в интервю за БГНЕС изпълнителният директор на Българска рециклираща компания Петър Мицин. „Технически за нашата работа няма […]