Гърция и САЩ провеждат съвместно учение

NetNews

Учение на части на силите за специални операции на Гърция, Кипър и САЩ е започнало в морето край базата "Суда" на гръцкия остров Крит, съобщи АНА-МПА, предаде БНР.

Според информацията тристранното учение има за цел задълбочаване на равнището на сътрудничество, разбирателство и оперативна съвместимост на силите на участващите страни. Цел на учението е също така повишаването на оперативните способности и засилването на обмена на опит на силите за специални операции на Гърция с приятелски и съюзнически страни.

Учението е планирано от гръцкия генерален щаб и се координира от гръцкото съвместно командване на специалните операции. По-рано беше съобщено, че САЩ ще финансират с 53 млн. долара модернизацията на натовската база "Суда",разположена на остров Крит.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Отново вдигнаха заплатата на шефката на НАП

Със свое решение правителството увеличи основната месечна заплата на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП) Галя Димитрова, считано от 01.01.2021 г. Увеличението било свързано с повишаването на разходите за персонал в бюджетните организации за 2021 г., съобщават от пресцентъра на МС. При формиране на основната месечна заплата е […]