Гърция остава без транспорт заради стачка

NetNews

Гърция остава без транспорт заради стачка

Снимка: БГНЕС

Гърция е в пълна готовност за обща национална 24 часова стачка в сряда, 6 април. Очаква се тя да засегне всички видове транспорт, освен въздушния. В рамките на 24 часа всички фериботи и товарни кораби остават на котва, съобщават от синдиката на моряците.

Транспортните компании призовават пътниците да променят датите на пътуване. Пристанищните власти препоръчват шофьорите на тирове да се съобразят с протестите, за да не чакат едно денонощие на портовете.

Още по темата

4 апр 2022 23:00

10

3 апр 2022 13:35

186

28 мар 2022 21:56

32

28 мар 2022 13:41

12

Железничарите спират всички влакове утре, като градският транспорт също няма да е в движение. Засега няма информация за участие в протестите на работещите във въздушен транспорт.

Протестите, които организират синдикатите, са срещу ниските заплати, високите цени на горивата и тока. Профсъюзите настоявате не за помощи, а премахване на данъците върху всички хранителни продукти и стоки от първа необходимост, съобщи БНР.

Организират се протестни демонстрации в центъра на градовете, което ще затрудни достъпът до тях, предупреждават от полицията.

 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Затоплянето започва от днес, ще има и малко гръмотевици

Снимка: архив, БГНЕС „Затоплянето в България започва от днес. Ще бъде 16-20 градуса, ще паднат няколко гръмотевици, ще се извали и пак ще е топло“, каза климатологът проф. Георги Рачев. В петък и събота ни очакват температури над 20 градуса, а в неделя – бури и гръмотевици, прогнозира той пред […]