Гърция отвори ГКПП „Маказа-Нимфея“ за туристи от днес

NetNews

Гръцките полицейски служители на ГКПП „Маказа-Нимфея“ започват от днес пропускане на леки автомобили, влизащи в Република Гърция, съобщиха от „Гранична полиция“.

Всички пътници трябва да представят QR код, получен не по-късно от 24 часа преди влизането, отрицателен PCR тест или сертификат за поставена втора доза ваксина, направена не по-малко от 14 дни преди тръгване. Сертификатът трябва да бъде на английски език.

Водачи на товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки, се пропускат без PCR тест, с QR код, получен не по-късно от 24 часа преди влизането.

Разрешава се един пътник да пътува с лекотоварния автомобил с отрицателен PCR тест или сертификат за поставена втора доза ваксина на английски език.

От 07.00 до 23.00 часа на пункта ще се извършват бързи тестове на всички преминаващи лица през ГКПП „Маказа-Нимфея“ на влизане в Гърция.

Изискванията важат до 26.04.2021 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Западът се притесни сериозно за здравето и живота на Алексей Навални

"Здравето на Алексей Навални в затвора е сериозно влошено, казват лекарите му", гласи заглавието на в. "Ню Йорк таймс". Личните лекари на лежащия в затвора руски опозиционен лидер Алексей Навални през уикенда рязко усилиха предупрежденията си за здравето му, което се влошава заради гладна стачка, остатъчни последици от опит за […]