Гърция се връща към нормалното – отпада COVID сертификатът

NetNews

Гърция се връща към нормалното - отпада COVID сертификатът

Снимка: БГНЕС

Животът в Гърция ще се върне към нормалния си ритъм от 1 май, съобщи в сряда министърът на здравеопазването Танос Плеврис, съобщи специално за БТА агенция АНА-МПА.

По-конкретно, от 1 май до 31 август няма да е необходимо показването на удостоверение за ваксинация или оздравяване COVID. Мярката ще бъде преразгледана на 1 септември.

Въпреки това използването на маски за лице остава задължително на закрити места до 31 май.
Освен това от 1 май и конкретно от 3 май, когато училищата ще отворят отново след великденската ваканция, учениците ще се върнат в училище без самотестване.

Служителите, които не са ваксинирани, ще трябва да си правят бърз тест всяка седмица, за да отидат на работа.
От 1 май до 30 август всички ограничения, отнасящи се до броя на клиентите в заведенията, се отменят и те могат да работят със 100-процентов капацитет. Тази мярка също ще бъде преразгледана на 1 септември.

По отношение на великденските празници той заяви, че те ще бъдат отбелязани със съществуващите мерки, като същевременно се препоръчва използването на маски и на откритите площи.

Плеврис заяви, че всички религиозни служби ще се проведат нормално за първи път от началото на пандемията.

Това е новина от деня в Гърция, избрана от агенция АНА-МПА за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Гърция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт без промяна с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.

 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Има ли поети ангажименти на тъмно за присъединяването на РСМ към ЕС?

Остава съмнението за поети ангажименти на тъмно за присъединяването на Северна Македония към ЕС, но не от нас. Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Атанас Михнев в студиото на „Денят ON AIR“. „ЕС отстоява позицията, че трябва да се върви с твърди стъпки към приемането на РСМ. Това не е […]