Г-7 призова талибаните да спрат да нарушават правата на жените

NetNews

Външните министри от Г-7 заявиха, че увеличаващите се ограничения, наложени от талибаните върху правата на жените и момичетата в Афганистан, изолират страната, съобщава Агенция Ройтерс.

„С тези мерки талибаните допълнително се изолират от международната общност“, казаха външните министри на Г-7 и върховният представител на ЕС за външната политика.

В съвместно изявление, публикувано от Франция, те призоваха талибаните да предприемат спешни действия за премахване на ограниченията за жените и момичетата и за зачитане на техните човешки права.

Талибаните, които се върнаха на власт, след като афганистанското правителство се разпадна миналата година, в събота наредиха на жените да покриват лицата си публично, като още една стъпка към миналото им твърдолинейно управление.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

ВМРО иска таван на надценката за храните

Държавата да възстанови на собствениците на МПС събраните допълнителни средства от данъци и акциз от високите цени на горивата. Това предлага ВМРО като спешни и напълно приложими в най-близко бъдеще мерки за справяне с ескалиращите кризи в България. Първите две идеи не са нови – те бяха представени поетапно назад […]