Дават по 850 лв. на генералите за униформа

NetNews

Офицерските кандидати, старшинският състав и войниците и матросите ще получават до 650 лв. за униформено облекло. Генералите, адмиралите и офицерите ще получават съответно до 850 и до 700 лв., гласи заповед на министъра на отбраната Георги Панайотов, съобщава в. „Българска армия“.

За военнослужещите от МО, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, на които през следващата година им предстои изпълнение на военна служба извън територията на страната, е обявен допълнителен лимит за осигуряване с униформено облекло. За генералите, адмиралите и офицерите той е съответно 884 лв. и 996 лв. За офицерските кандидати, старшинския състав и войниците и матросите същият лимит е в размер на 1033 лв.

Министърът на отбраната издаде също и заповед за оправомощаване на длъжности лица по различните командни нива в Министерството на отбраната и Българската армия.

Бяха обявени също и конкурси за заемане на длъжности от военнослужещи и цивилен служител от МО, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, в задгранично представителство на България, в международни организации и в други международни инициативи. Със заповед на министъра на отбраната са обявени и условията за заемане на съответните позиции.

Обявени са свободни длъжности в Международния военен секретариат на НАТО, Делегацията на Република България към НАТО, в щаба на Съюзното командване по операциите на НАТО в Монс, в Съвместното командване за поддръжка и осигуряване в Улм, Германия. Вакантни длъжности има също и в Обединения център за въздушни операции в Торехон, Втори свързочен батальон на НАТО в Грацанизе, Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Солун и други.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ямбол се запътва към тъмночервената зона

Заболеваемостта в Ямбол и областта вече е 412 на 100 000 души. Завишените стойности доближават региона до следващото критично ниво – над 500 заразени на 100 000 души, когато вече се преминава в т.нар. „тъмночервена зона”, съгласно Националния план за справяне с пандемията.
Ямбол наближава тъмночервената зона