Даниел Митов: Румен Радев да не извива ръцете на парламента

NetNews

За сведение на Румен Радев: 1) България е парламентарна република. Парламентът не приема устни разпореждания и изнудване от президент или министър, още по-малко когато става въпрос за представляващ служебно правителство.

Това коментира във "Фейсбук" депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

2) Ако служебното правителство има намерение да внася актуализация на бюджета, то тя трябва да е фокусирана върху евентуални спешни бюджетни разходи. За такива разходи се твърди, че парите в хазната са налични. Служебният кабинет няма политическата легитимност да създава дългосрочни финансови ангажименти за страната!

3) Президентът не може да поставя изпълнението на конституционните си задължения под каквото и да било условие, нито да използва даването на мандат като примамка за пазарлък. Ако Радев продължава да нарушава насилствено Конституцията, това може да послужи като повод за неговото преждевременно отстраняване.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тя заразя гаджето си, а той се хвана с майка ѝ и...

Момиче заразя приятеля си, с който има връзка от училище, а той взе, че се сгоди за майка ѝ. На необикновената история, приличаща повече на сюжет от турски сериал, гласност даде The Sun. Млада дама на име Мариса е споделила в профила си в TikTok видеа, с които буквално шокира […]