Даниел Наумов влезе в историята с нещо наистина забележително

NetNews

Даниел Наумов направи повече от успешен дебют за националния отбор. Вратарят на ЦСКА 1948 не допусна гол при гостуването на Северна Ирландия и помогна много за спечелването на първата точка в този цикъл. Освен това обаче Наумов успя и да влезе в историята с едно свое постижение. Той е първият вратар, който дебютира за България без допуснат гол при гостуване в световна квалификация. Нещо наистина забележително, пише Мач Телеграф.

До този момент имаме още един страж, почнал в пресявки за Мондиали със суха мрежа, но за разлика от Наумов – в домакински двубой. Става дума за Иван Дервентски. Неговият дебют за България е на трети ноември 1957 година при разгрома над Норвегия със 7:0, а мачът е от квалификациите за Мондиал 58 в Швеция.

Историята помни и един вратар, дебютирал със суха мрежа като гост, но в европейски квалификации. Това се случва през декември 1975 година. Тогава побеждаваме Малта с 2:0, а човекът под рамката за нас е тогавашният вратар на Академик (Сф) – Георги Тиханов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Еди Мърфи стана на 60 г.

"Да си готин е обратното на това да бъдеш смешен. Не можеш да бъдеш готин и смешен едновременно. Само Еди Мърфи го може!" (Трейси Морган) Той е успешен комик, филмова звезда, дал е гласа си за озвучаване на някои от най-интересните анимационни герои и владее боксофиса от 80-те години на […]