Дания увеличава добива на природен газ, за да се откаже изцяло от Русия

AdminNetNews

Датското правителство обяви, че временно ще увеличи добива на природен газ от полетата си в Северно море, за да може да се откаже изцяло от вноса от Русия, предаде Ройтерс.

Можем да увеличим добива от Северно море за известен период от време, посочи премиерът Мете Фредериксен пред репортери. Убедени сме, че е по-добре да черпим газ от Северно море, вместо да го купуваме от Владимир Путин, посочи още тя. Според министъра на енергетиката и климата Дан Йоргенсен Дания лесно и бързо може да повиши добива на газ от Северно море с 25 процента.

В дългосрочен план обаче Копенхаген планира да се откаже изобщо от употребата на природен газ и да мине изцяло на енергия от възобновяеми източници. По думите на Йоргенсен правителството предлага производството на енергия от вятърни и слънчеви централи да се увеличи четирикратно до 2030 г.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Новият сингъл на Джак Харлоу дебютира на №1 в топ 100 на Билборд

Няколко пъти номинираната за награди GRAMMY, оглавяваща класациите супер рап звезда Джак Харлоу празнува новия си сингъл “First Class” и дебюта му на #1 в класацията Billboard Hot 100. Той се маркира като първи #1 соло сингъл за Harlow и втора #1 позиция в кариерата му след “Industry Baby”, мултиплатинената […]