Дариткова към Нинова: Формално демонстрирате загриженост за здравето, а реално лобирате за „Спутник V“

NetNews

Откриването на предизборната кампания на БСП в парламента ще покаже на българските граждани, че формално демонстрират загриженост, а реално лобират за една ваксина. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и водач на листата на коалиция ГЕРБ – СДС в Смолян д-р Даниела Дариткова в реплика към Корнелия Нинова в дебата в Народното събрание по предложението на БСП за руската ваксина "Спутник V", предаде Агенция "Фокус".

"Не се прави политика с лъжи, спекулации и манипулации. Това няма да ви гарантира успех. Това откриване на предизборната ви кампания тук, ще покаже на българските граждани, че всъщност формално демонстрирате загриженост за тяхното здраве, а реално лобирате за една единствена ваксина – "Спутник"", каза д-р Дариткова.

Тя попита и защо Корнелия Нинова не е споменала ваксината нито веднъж.

"Защо обвинявате другите във вашите грехове? Искам да подчертая, че с нашето решение ние гарантираме достъп на българските граждани до всички одобрени от евроепйските регулаторни органи ваксини", подчерта д-р Дариткова. Тя поясни, че ГЕРБ са преди всичко загрижени ваксините да бъдат безопасни, ефективни, а не дали ще се харесат на чужда държава.

"Уважаеми, български граждани, бъдете разумни в избора си и се доверете на тези, които реално се грижат за вашето здраве, живот и интереси, а не за собствените си лобистки пристрастия към определен вид ваксина", заяви още д-р Дариткова.

Всички, които са започнали да се ваксинират с руска ваксина, са минали на китайска поради липса на доставки. Това каза кандидатът за депутат от коалиция ГЕРБ- СДС в 25-ти Многомандатен избирателен район Христо Гаджев.

"Взимам думата по тази точка като единствения, който не е лекар, но искам да внеса няколко уточнения. Заговори се много за демагогия. Първо, бих искал да направя уточнение, че ваксината се казва "Спутник 5", а не "Спутник Ви", каза Гаджев.

Той обърна внимание, че ваксината е кръстена на първия успешен съветски сателит.

"Веднага бих искал да кажа, че бих се радвал руската ваксина да бъде одобрена и внесена в България, тъй като хиляди българи ще се ваксинират с нея. Проблемът е само – възможността за доставки", изтъкна още Гаджев.

Самият Орбан се ваксинира с китайски ваксини, изтъкна той.

"Сърбия, друга страна, която се ваксинираше със "Спутник 5", прекратиха ваксинацията поради липса на доставки. Продължават с китайска ваксина. Вие не искате китайска ваксина. Очевидно тези, които са започнали с руска, са минали на китайска. Ако може да цитирам самия директор на Руския фонд за преки инвестиции, който отговаря за износа на тази ваксина, той каза: "Европа може да получи 50 млн. дози, просто преди юни нямаме капацитет да ги произведем", допълни още Христо Гаджев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Секси гаджето на Али Соу се пусна топлес

Секси гаджето на бившия нападател на ЦСКА Али Соу отново прикова вниманието в интернет пространството. Моделката Габриела Крекманова, която остана в София без любимия си, прикова вниманието с последните си публикации. Красавицата качи снимка в една от социалните мрежи, позирайки топлес. Под фотоса тя написа: "Аз съм наркотикът във вените […]