Дацов: Извървели сме дълъг път до въвеждането на еврото

NetNews

„Извървели сме един дълъг път до въвеждането на еврото. Хората просто няма нищо да усетят“, каза финансистът Любомир Дацов пред бТВ.

„Има достатъчно информация какво трябва да направим. Ясно е, че трябва да бъдат направени поредица от реформи. Този план е нормално да се приеме достатъчно рано, за да окаже точния срок и механизъм“, каза още Дацов.

По думите му в плана, който трябва да се изпрати в Министерски съвет за одобрение е разписан конкретен механизъм, по който ще стане обмяната на левовете за евро.

Според Дацов обикновените хора ще разберат за смяната от лев на евро „от петък за понеделник“, за да се избегне спекула.

„Комуникационната стратегия също трябва да бъде готова. Хората да са готови и да знаят какво трябва да направят“, каза още Дацов.

„Еврото предполага по-бързо икономическо развитие. Това означава, че само по себе си, при равни други условия, това създава възможност за по-добра интеграция и търговия“, каза още Дацов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Анимационен филм на българка е в селекцията на фестивала в Кан

Късометражния анимационен филм на българската режисьорка Лина Калчева – "Other Half", е сред селекцията на кинофестивала в Кан, предава Дарик. Продукцията на българката, която учи и живее във Великобритания, е сред 17-те избрани в класацията на кинофестивала в Кан измежду общо 1835 филма, които са представени от филмовите училища по […]