ДБ предложи мерки за „депутинизация“ на страната

NetNews

Мерки за депутинизация на България поиска парламентарната група на “Демократична България” чрез декларация, прочетена от трибуната на Народното събрание от председателя на групата Христо Иванов. Това предизвика поредния за деня скандал в пленарната зала, съобщи бТВ.

В декларацията се посочват нови приоритети, които партията иска от коалиционните си партньори. Те са:

Подготовка за възможно поемане на контрола върху различни активи на „Лукойл България“ на българска територия от страна на държавата, ако националните интереси изискват това.

Възможност за поемане на контрол върху стратегически обекти, които в момента са контролирани от свързани с Руската федерация или режима на Путин лица.

Декларацията отприщи поредица от политически реакции. Последва първи опит за безредици в залата. И кратка 10 минутна почивка.

Последва втори рунд на парламентарните скандали. ГЕРБ обявиха, че управлението не се справя и трябва да си ходи.

Депутати от „Продължаваме промяната“ обявиха, че заради депутатите от ГЕРБ почти се е стигнало до бой пред трибуната.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Германия очаква бързо приключване на разговорите за иранската ядрена програма

Германия очаква бързо приключване на разговорите за иранската ядрена програма, предаде Ройтерс, позовавайки се на информация от говорител на германското външно министерство. Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел каза по-рано днес, че смята, че е имало достатъчно напредък по време на консултациите между неговия пратеник и ирански представители в Техеран […]