Два града се обявиха срещу онлайн платформа

NetNews

В момента, в който цял свят започна реализирането на плановете за имунизационни паспорти, два италиански града – Венеция и Флоренция изготвиха Decalogo (списък от 10 заповеди), което беше изпратено на италианското правителство. Това са 10 неща, които властите на двата града искат да реализират след връщането на туристите. Едно от тях е ограничаване на Airbnb. „Феноменът краткосрочно отдаване под наем е необходимо да бъде по-добре регулирано с въвеждането на по-ясни правила на национално ниво“, пише в документа. Авторите му заявяват, че някои хора „крият цял бизнес“. Освен това, те плащат значително по-малко данъци спрямо тези, които се плащат от пансиони и хотели – 21% спрямо 60% на хотелските комплекси.

„В резултат на това некачествени предложения отслабват общото предлагане в страната“, поясняват авторите на документа, като добавят, че краткосрочното отдаване под наем представлява „недобросъвестна конкуренция“ спрямо хотелите и може да „създаде проблеми“, когато имотът, който се отдава под наем е в жилищна кооперация. Също така краткосрочното отдаване под наем „спомага за напускането на населението от историческия център заради рязкото поскъпване на наемните нива в средно- и дългосрочен план“.

Властите на Флоренция и Венеция предлагат създаването на две групи наемодатели на имоти под 30 дни. Те да бъдат квалифицирани като туристически обекти. Също така да бъде въведен лимит даден имот да се отдава на краткосрочен принцип не повече от 90 дни в годината.

Собствениците на повече от два имота и тези, които ги отдават над 90 дни в годината на туристи под наем за по няколко дни, ще бъдат задължени да се регистрират в качеството им на предприемачи, предлагат кметовете на двата италиански града. Така те ще попаднат по действието на данъчното законодателство и да им се налагат три пъти по-големи от предвидените за физически лица глоби.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Средните заплати в община "Тунджа" по-високи отколкото в Ямбол

Средната работна заплата в община „Тунджа” за 2019 г. е по-висока от тази в областния център Ямбол. Това показва изготвената от Института за пазарна икономика (ИПИ) карта на заплащането по общини. Картата е част от инициативата на Института за разпространение, визуализация и анализ на общински данни – „265 истории за икономика”. […]