Двойно по-малко пътувания в чужбина през декември

NetNews

Наполовина по-малко са пътуванията на българите в чужбина през декември 2020 в сравнение със същия период година по-рано. Пандемията продължава да дава отражение, като казано в цифри става въпрос са 49.1% спад.

През декември 2020 г. посещенията на чужденци в България са 246.9 хил. или с 63.3% по-малко в сравнение с декември 2019 година.

Срив е регистриран при пътуванията по всички наблюдавани цели: "почивка и екскурзия" – с 88.7%, "служебна" – с 63.9%, и "други" (вкл. гостувания и транзитни преминавания) – с 44.2%. Транзитните преминавания през страната са 54.3% (134.1 хил.) от всички посещения на чужденци в България.

Това показват данни от последното проучване на НСИ.

От общия брой чужденци, посетили България през декември 2020 г., делът на гражданите от Европейския съюз е 36.5%, или със 75.8% по-малко в сравнение със същия месец на предходната година.

Регистриран е спад в посещенията на граждани от всички наблюдавани страни.

Посещенията на граждани от групата "Други европейски страни" намаляват с 45.9%.

През декември 2020 г. относителният дял на посещенията по цели е, както следва: с други цели – 71.3%, със служебна цел – 17.9%, и с цел почивка и екскурзия – 10.8%

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Жозе Моуриньо: Клоп не ми е приятел, уважавам го и нямам проблеми с него

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо коментира отношенията си с колегата си от Ливърпул Юрген Клоп. Португалският специалист заяви, че не е приятел с германеца, но и няма проблем с него. Тази вечер "шпорите" от Лондон приемат в столицата английския шампион в интригуващ сблъсък от 20-ия кръг на Премиър Лийг. "Не […]