Девет жертви на Ковид-19 за три дни в Ямбол, най-младият починал е на 39 години

NetNews

Тревожен скок в заболеваемостта и смъртността от Ковид-19 в Ямболска област отчитат здравните власти. От събота до понеделник всеки ден е имало по трима починали, като възрастовата граница е паднала средно на 62г.

Най-младият сред починалите е мъж от Ямбол на 39 години, без придружаващи заболявания. С болестта не се е преборила и 42-годишна жена от Стралджа, която е имала като придружаващо заболяване – затлъстяване. Нито един от починалите, както и хората, настанени в интензивното отделение на областната болница, не са били имунизирани.

Общата заболеваемост на двуседмична база 520 души на 100 000 население. Вчерашният ден е с рекорден брой заразени в тази Ковид вълна – 78 нови случая. „Единствената хубава новина е, че нямаме засега деца, които да са хоспитализирани за болнична помощ”, събщи директорът на РЗИ-Ямбол д-р Радостина Калчева.

Активните случаи в момента са 981. Общо 116 души са настанени в лечебни заведения, 87 от тях – в четирите болници на територията на Ямболска област.

Карантинирани са 10 училищни паралелки и две групи от детски заведения. Общият брой на карантинираните хора в региона е 1060.

От началото на пандемията регистрираните случаи на Ковид-19 в Ямболско са 9251, починали са 435 души.

Контролните органи са направили през изминалата седмица общо 365 проверки за спазване на противоепидемичните мерки. В две ямболски заведения е установено, че са работили след регламентирания час 23.00. Достъп до тях обаче е отказан на проверяващите. По тези случаи ще бъдат изпратени уведомления до прокуратурата за несъдействие на контролни органи.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Обвиненият в убийството на бременна жена в Ямболско остава в ареста

Оставиха в ареста задържания за убийство на бременна жена в Ямболско, реши Апелативният съд в Бургас. Обвиняемият обжалва пред въззивната инстанция отказа на Окръжен съд – Ямбол да измени мярката от „задържане под стража“ в по-лека, припомня БНР. Йовчо Стоянов е привлечен като обвиняем за убийството на 17-годишно момиче от […]