Делото на годината! Руската прокуратура е поискала присъда от 9,5 години затвор за американката Бритни Грайнър

NetNews

Руската прокуратура е поискала присъда от 9 и 1/2 години затвор за американската баскетболистка Бритни Грайнър по обвинение в притежание на канабис, предаде АП.

Заключителните пледоарии по делото са днес, близо шест месеца след като звездата на женската НБА бе задържана на московско летище и държана оттогава под стража. Осъдителната присъда е почти сигурна, защото руските съдии рядко оправдават обвиняемите, а и Грайнър е признала, че по невнимание е внесла в Русия с багажа си шишенца с масло от канабис.

Защитата настоява, че клиентката им е нямала престъпни намерения, а забранената в Русия субстанция е попаднала случайно в нейния багаж, опакован набързо. Адвокатите на Грайнър са призовали пред съда като свидетел нейна съотборничка в руски отбор, където американката играе временно, и са представили писмени показания на лекар, който е предписал на Грайнър канабис по медицински съображения.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Продажбите се забавят

Според доклада на Zoopla за индекса на цените на жилищата в Обединеното кралство продажбите през юни са намалели с 13% на годишна база. Средното време за одобрение на продажба също се увеличава, с 22 дни през юни и 20 дни през месец май. „Има сигнали, че инерцията на пазара се […]