Демократична България – Ямбол: Целта ни е да имаме депутат от областта

NetNews

„На предните избори гражданите ясно показаха, че в Ямболска област има силна демократична общност и че ни разпознават като автентичен носител на десните идеи и политики. Целта ни е да запазим и разширим получената подкрепа, както и да се преборим за един от четирите депутатски мандата в региона“. Тази непосредствена задача поставят пред себе си местните демократи, стана ясно след разговор с представители на „Демократична България” – Ямбол.

От обединението припомниха, че на последния вот имат над 3200 гласа в областта, което е малко над 8 процента. Това нареди коалицията на четвърто място от всички политически сили. Преразпределението на гласовете по метода на Хеър-Ниймайер даде четвъртия мандат на ДПС с резултат от 615 гласа и 1.5 % от гласовете в Ямбол.

 „Положихме много усилия, резултатът ни беше изключително добър и логиката подсказваше да имаме наш представител в Парламента. Заради парадоксите на системата и заради по-ниската избирателна активност в Ямбол това не се случи. Затова сега сме още по-мобилизирани и решени коалицията да получи това, което два поредни избора доказва, че заслужава”, смятат от ДБ – Ямбол. Най-сигурното средство за свеждане до минимум на парадоксите на системата пък е високата избирателна активност, за която ще работи и Обединението.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Най-новият аксесоар на Apple е кърпа за почистване на цена от 30 лева

Както вече ви информирахме, през изминалата вечер се състоя второто есенно събитие на Apple на което бяха представени новото поколение MacBook Pro в различни размери, AirPods 3, както и новите процесори M1 Pro и M1 Max. На заден план остана и още един нов продукт, който от Apple пуснаха в […]