Ден на скръб и отговорност

NetNews

Думи не са нужни… А и как да изговориш това, което не подлежи на обяснение? Много болка, страдание и ярост е събрал този ден. Днес може само да се вслушаме в сърцата си и да помълчим за минутка в памет на жертвите… Те са работели, творили, учили. Имали са мечти и любов. Строили са своята родина. После за миг всичко се променя.

На 22 юни 1941 год. Германия напада вероломно Съветския съюз. Промишлеността на цяла Европа работи за Хитлер. Рамо до рамо с немците воюват италианци, унгарци, австрийци, румънци, испанци, французи, белгийци, холандци, датчани, шведи, норвежци, финландци, хървати, чехи, словаци, поляци, люксенбургци… Считащите се за свръхчовеци ламтят за богатства и роби. В джобовете си държат карти, на които били отбелязани бъдещите им владения в чуждата държава. Старателно изпълняват поставената директива: местното население да бъде безжалостно унищожавано.

По официални данни на Министерството на отбраната на Руската федерация безвъзвратните военни загуби на СССР във Великата Отечествена война съставляват 11 444 100 човека. В окупираните територии загиват 13 684 700 цивилни: от тях 7 420 400 са целенасочено убити от немците и техните съюзници, 2 164 300 намират смъртта си в Германия, където ги изпращат на принудителни работи, 4 100 000 умират от глад, болести и липса на медицинска помощ. Мирните жители – жени, старци, деца, болни, не са имали никаква възможност да се спасят от убийците.

Материалният ущърб на страната възлиза на почти 30% от националното богатство. А колко майстори, поети и писатели, учени и инженери не са проявили своя талант или остават неродени?…

Врагът е силен и жесток. Но народът устоява и побеждава.

В наши дни изродчетата на недоубитите свръхчовеци пак надигат глава. Подпалиха Югославия, Близкия изток и Северна Африка. Кроят планове за завладяването на Украйна, Белорусия и Русия. Не се налочиха на кръв – ни на чужда, ни на своя. И те ще горят като своите дядовци в ада, никой няма да жали за тях. Само че сега възпирането на тяхната лудост е наша отговорност.

Вечна памет на падналите съветски хора!

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как се строи и премества столица

Преместването на столица от един в друг град изглежда доста сложен процес. Практиката обаче показва, че това е възможно и успешно начинание. Очаква се през 2024 г. това да направи и Източен Калимантан (Индонезия). През последните десетилетия станахме свидетели на преместването на столицата на ФРГ – от Бон в Берлин. […]