Ден 172: Поискаха Новогодишното обръщение на Радев да е на площада

NetNews

Президентът Румен Радев да произнесе Новогодишното си обръщение на площада, за да го чуят и протестиращите – това предложение отправиха участниците в антиправителствения протест в столицата тази вечер на площад „Независимост“, предаде БНР.

Протестиращите обявиха, че готвят отсега две акции – едната за 31-ви декември, и още една – за 13-и януари:

На 31-ви е големият купон, а на 13-и ще метем! Оставка! Има достатъчно хора, които всяка вечер са тук и не се отказват, абсолютно осъзнати за какво са тук; знаят, че имаме спешна нужда от промяна, защото всеки един ден от управлението на ГЕРБ ни вкарва в черна, черна, дълбока дупка и България, буквално, е застрашена от умиране. Ако са останали българи, то трябва да напълним площада", споделиха протестиращи.

Маршът на протестиращите тръгна от Триъгълника на властта и продължи със скандирания оставка по софийски улици и булеварди, предаде Фрогнюз. Те поискаха за сетен път оставката на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Протестиращите коленичиха пред паметника на Апостола на свободата. Молитва за Левски отслужи архимандрид Дионисий, тъй като на днешната дата Апостолът е арестуван от турските заптиета в Кънкринското ханче.

С викове "Борисов е позор – оставка и затвор!" протестиращите се отправиха към Софийския университет и Орлов мост.

"Всеки ден ще е така до оставката!", "Мутри – вън!" продължиха скандиранията по "Руски". Протестиращите блокираха движението при Ректората, допълни Фрогнюз.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Модернизират тренажорите за четири енергоблока в Китай

„Русатом Сервис“ подписа договор с оператора на АЕЦ „Тянван“ – китайската JNPC, за модернизация на два пълномащабни тренажора за първи, втори, трети и четвърти енергоблок на централата. Това включва обновяване на програмното осигуряване на оборудването, провеждане на тестове на площадката и техническа поддръжка. В основата на пълномащабния тренажор е програмен […]