Last news in Fakti

12 Януари, 2023 13:26 2 192 89

Депутатите единодушно: Предоговаряме с Брюксел затварянето на въглищните централи

  • предоговаряне-
  • брюксел-
  • план за възстановяване-
  • въглищни централи

Енергетици и миньори се събраха на протест пред парламента

Депутатите единодушно: Предоговаряме с Брюксел затварянето на въглищните централи - 1
Снимка: БГНЕС

Протест пред парламента на енергетици и миньори срещу затварянето на въглищни централи.

Парламентът по-рано днес единодушно прие кабинетът да предоговори с Брюксел ангажиментите ни за намаляване на въглеродните емисии с 40 процента. Още по тъмно енергетици и миньори от цялата страна отпътуваха, за да поискат лично от депутатите запазване на работните си места.
Още преди протестиращите да стигнат до столицата, депутатите в парламента намериха решение и единодушно поискаха корекция в Плана с цел запазване на въглищните централи. Поне до 2038-ма година.

„По отношение на Маришкия басейн това Народно събрание има единодушие“, коментира Делян Добрев от ГЕРБ-СДС, цитиран от bTV.

„Колеги, това е важното за деня. Тези хора, които са се събрали навън - да видят, че в този парламент може да има обединение. Надявам се да е заразно и занапред“, каза Радослав Рибарски от „Продължаваме промяната“.

„Въглищните централи не могат да бъдат затворени докато не бъде отворена нова мощност в региона“, посочи Рамадан Аталай от ДПС.

Разбирателството в зала направи депутатите оптимисти. И за шанса за редовна власт.

„Ако президентът беше връчил мандата на енергийна комисия, вече щеше да има правителство“, каза Жечо Станков от ГЕРБ.

Въпреки обединението - все пак прехвърчаха искри. От "Продължаваме промяната" призоваха да предоговаряме плана заедно с Гърция и Румъния.

„Добре е в тези преговори да не влезем сами“, заяви Кирил Петков от „Продължаваме промяната“.

„Дипломацията изисква тишина и спокойствие. Кой с кого е говорил, как е говорил - превръщането в пиар на разговорите ни превръща в ненадежден партньор“, каза Станислав Анастасов от ДПС.

И така съдбата на въглищните централи вече в ръцете на служебната власт. А протестът пред сградата на съединението тече.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕС фен

    36 3 Отговор
    Чудесна новина. Сега няма да могат да откраднат парите с безсмислени проекти и трябва да върнат аванса.
  • 2 честен ционист

    3 19 Отговор
    Хахаха, наки няма те да предоговарят.. Ганчо, трябва да бъде набоцкан поне на 70% ако иска отлагане.

    Коментиран от #58, #82

  • 3 Българка

    23 10 Отговор
    Не разбирам как ще предоговарят затварянето на въглищните централи, след като в ПВУ няма текст за затваряне на въглищни централи. По-скоро вярноте е , че ще се опитаме да намалим процента на тези 40% вредни емисии, които трябва да се намалят или се увеличи срока за това

    Коментиран от #64

  • 4 ???

    20 3 Отговор
    Някойда знае защо в студиото на Стани богат всяка вечер вкарват стадо овце с намордници? Хора няма ли?
  • 5 Няма

    10 1 Отговор
    са мине пред Брюксел , това е повече от сигурно !
  • 6 Ами

    9 28 Отговор
    Подържането на въглищните централи не е решение, а само отлагане на проблема. Всяко забавяне просто прави нещата по-трудни болезнени и на още по-висока цена. Просто политиците си подхвърлят горещия картоф единни на други с надеждата друг да се оправя с него. За тях това е болезнен въпрос защото тази индустрия е загиваща и трябва да бъде затворена, но това е свързано със неминуеми социални сътресения от които те бягат всячески. От това бягство страдаме всички, защото при нас енергиен преход не се случва нашета енергетика стои на едно и също ниво и става се по не ефективна и неконкурентно способна. След няколко години цената на ел. енергия произведена от въглища заради въглеродните емисии вече ще е така, че релно тя ще бъде неизползваема на фона на цената на тази от ВЕИ която ще става се по-масова и достъпна. Тогава ние какво ще правим с нерентабилната си енергетика? Пак ще дотираме предприятия работещи на загуба само за да работят ли?

    Коментиран от #8, #10

  • 7 БРАВОС

    42 2 Отговор
    ВЧЕРА ПЪРВИТЕ БЛОКОВЕ НА АЕЦ,а , ДНЕС ВЪГЛИЩНИТЕ , УТРЕ НАПРАВО ЩЕ ЗАТВОРЯТ ДЪРЖАВАТА.АМА КОМУНИЗМА Е ВИНОВЕН , АКО НЕ БЕШЕ ГИ СТРОИЛ ДНЕС НЯМАШЕ ДА СЕ НАЛАГА ДА СЕ ЗАТВАРЯТ
  • 8 др Гей Билтс

    18 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ами":

    Има изход, сложи си нов бустер.
  • 9 Хич

    4 14 Отговор
    и да не се излагат в Брюксел .
  • 10 честен ционист

    11 11 Отговор

    До коментар #6 от "Ами":

    Ти май не вдяваш, че ТЕЦ няма да се затвори. Просто няма да гори въглища, които ще се изнаят за Турция и Сърбия, а ще гори швейцарския боклук.

    Коментиран от #19

  • 11 ТаУмВзе

    18 5 Отговор
    Бият ни шута Пак, докато тия Пак им лазят! Нали кирелацията го наби тва? Що не е в Панделата. А да, на територията е така.
  • 12 Милен

    24 4 Отговор
    Най -вероятно преговорите ще протекат така: отиват нашите нищоправци в Брюксел и казват "искаме да предоговорим плана" а брюкселските лентяи им отговарят "не може" и нашите казват "ами добре" прибират се тук и ни казват "ами направихме всичко възможно ама това е положението"
  • 13 оня с коня

    14 13 Отговор
    "Предоговаряне" по Принцип значи "Отмятане" от първоначалната Договорка.А КАК ще гледа ЕС на една Държава,която като ти каже "Добър ден",гледай накъде залязва Слънцето?Аз ако съм Началник в ЕС такива ще ги Скъсам от Санкции!И тук възниква въпроса:КОЙ И С КАКЪВ АКЪЛ е подписал Първоначалният Договор с Брюксел по Въпроса и не е ли редно да му се потърси СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ за "Престъпление срещу Държавата"?

    Коментиран от #34, #37

  • 14 Дааааааа

    20 1 Отговор
    Предоговаряме с Брюксел затварянето на въглищните централи======кво преговаряте бре? Казвате ясно: Няма да стане и точка !....Мишки млади и олигофренясали....

    Коментиран от #22

  • 15 пепа

    13 11 Отговор
    Жалки герберски отрепки, тези дето ликвидираха всичко, в момента играят театър на добрите, но все пак са мутри , не забравяйте!
  • 16 Баба Вуна

    3 9 Отговор
    Специалистите по копане събрали се пред парламента със сигурност могат да пренаредят по качествено жълтите павета
  • 17 Град Симитли

    20 3 Отговор
    Къде е добичето, което първо договори зелената сделка
  • 18 Дааааааа

    17 5 Отговор
    Депутатите единодушно: Предоговаряме с Брюксел..... =======Що ще Предоговаряте а? Първо съд и затвор за тези които са го разписали ! Съд и затвор !
  • 19 Обаче

    4 9 Отговор

    До коментар #10 от "честен ционист":

    При горенето на каквото и да е пак има емисии на въглероден диоксид. В другите страни вече ударно изграждат заместващи ВЕИ мощности и се подготвят за прехода към водородна икономика, а мие се надяваме да удължим работа на въглищни централи които нямат никакво бъдеще. После политиците ни пак ще обясняват как другите страни са ни виновни.

    Коментиран от #33

  • 20 Дааааааа

    20 1 Отговор
    От затварянето на малките блокове на Козлодуй също 30-40 милиарда загубихме нали? Съд и затвор за тях ! За Паси, Кунева и Първанов. ....Първанов сега скимти че не знаел ама и съд за него за незнанието !

    Коментиран от #59

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Трябва на

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "Дааааааа":

    брюкселските зелки да се напомни, че заради тях затворихме 1760МВт ядрени мощности т.е. повече от ТЕЦ Марица-Изток2.
  • 23 незнайко

    17 2 Отговор
    Едно не разбирам , ние самостоятелна държава ли сме или колония ? Какви са от брюксел за да ни казват какво да правим преди да са ни дали ОТГОВОРА !!! Много зелени станаха всички по света, но не се отказват от производство на КАМИОНИ, АВТОМОБИЛИ, САМОЛЕТИ И КОРАБИ !!! Защо не престанат да ни облъчват с това затопляне което в крайна сметка се дължи на ПОВИШАВАЩАТА СЕ СЛЪНЧАВА АКТИВНОСТ което не ни се казва !!! Защо не опънат слънчев чадър на 400 000 км. с диометър който да закрива 1/3 от слънцето както го прави Луната при слънчево затъмнение ? Тогава за месеци температурата на земята ще спадне а МЪСК тръгнал да ходи на Марс ! Няма ли УМНИ АСТРОНОМИ да искат това ???
  • 24 Искам осъден

    14 2 Отговор
    За престъпления срещу държавата да видя !

    Коментиран от #27

  • 25 ЛиБеРаст

    9 3 Отговор
    "ХаУардските" измамници Про100кирчо и Кокорчо ще връщат ли комисионните ако се предоговори и отложи затварянето?
  • 26 Предоговаряне а?

    11 2 Отговор
    Съд и затвор на който го е разписал ! Никаква милост за атлантическите предатели!
  • 27 Мамул

    10 2 Отговор

    До коментар #24 от "Искам осъден":

    Нема да видиш! Разрушаването на държавата е под вещото ръководство на финансовият олигархат управляващ "говорещите глави" в Брюксел.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Симо

    16 0 Отговор
    Ще предоговаряме с Брюксел! чу се силен глас. В този момент от Брюксел се дочу лек и ироничен смях. Депутатът Х се загледа внимателно в лъскавите си италиански обувки и се запита, дали знае къде точно бяха тези Матрици! Не беше сигурен. Не знаеше колко дълбока е и калта в която тези миньори затъват всяка вечер, за да стигнат до багерите и да започнат да работят. Но помнеше нощта на белия автобус. Един спомен, който и до днес не му даваше мира. И тогава реши! Ще обещая, пък каквото стане. Не искаше отново да опикае лъскавите си обувки. Не за това беше влязъл в политиката
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 оле малеe

    7 0 Отговор
    чакаме урсула!
  • 32 Пффффф

    10 2 Отговор
    След дъжд качулка. Защо трябваше хората да излязат и тогава да почнете да гоните михаля,а?! Къде бяхте харвардците и другите готованци, когато сте го правили тоя план?! Затвор трябва за такива
  • 33 Трябва да

    3 6 Отговор

    До коментар #19 от "Обаче":

    се строят фотоволтаици на мястото на изкопаните вече въглища от Маришкия басейн. На първо време токът ще се използва директно за мрежата, а когато се получат излишъци - за производство на водород. Разширяването на соларните мощности ще води до все по-голямо производство на водород и ТЕЦ-а може постепенно да премине от въглища към въглища и водород и накрая изцяло на водород.

    Коментиран от #42

  • 34 Дъртия

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "оня с коня":

    Не изпадай в ненужни разсъждения. Предоговарянето е стандартна процедура в бизнеса, така ме си помини малко
  • 35 Послушко

    7 2 Отговор
    Добре, нека преговарят за отлагане на сроковете, но държавата трябва да мисли за алтернативна заетост. Като познавам нашето мислене и след 10 години пак няма да сме направили нищо и пак ще се молим за отлагане. Въглищата все някога ще ги спрат и трябва да се търси друго решение.
  • 36 Ахаааа ... тъй

    10 2 Отговор
    Депутатите единодушно: Предоговаряме с Брюксел.....а когато Възраждане го говориха тогава единодушно ли беше мишки продажни?
  • 37 Баба Вуна

    8 5 Отговор

    До коментар #13 от "оня с коня":

    Главният преговарящ се казва Бойко Методиев Борисов. Точно той договаря двайсетте милиарда по новия програмен период. За тези Двадесет милиарда е обещал майка си и баща си. Защото парите се отпускат при изпълнение на определени условия. Къде е плана за развитие на ГЕРБ? Скриха го нали.
  • 38 Ахаааа ... тъй

    8 3 Отговор
    Депутатите единодушно: Предоговаряме с Брюксел..... ======Страх, страх тези атлантически недоразумения ги напуши ! Страх....
  • 39 ...

    6 4 Отговор
    Затваряй бе. За 600 души тровите 1,2 млн. Аман от популизъм и късогледство.
  • 40 Дааааааа

    7 2 Отговор
    Всеки който нещо е разписвал, СЪД ! Без значение от коя партия е бил. Затвор за атлантическите предатели!
  • 41 Всъщност

    8 3 Отговор
    Оказа се цял парламент турско-американски слугини , които искат да тровят българите с отровните щатски тецове
  • 42 Не е това

    7 0 Отговор

    До коментар #33 от "Трябва да":

    Да изгаряш водород е повече неефективно решение използват се водородни горивни клетки за директно производство на електроенергия от водород, а не се изгаря за да се произвежда пара която да върти турбини задвижващи генератори.Не става дума за ТЕЦ на водород а за принципно друга технология с много по-голямо КПД и без никакво горене и съответно без никакво отделяне на нищо освен водна пара.

    Коментиран от #56

  • 43 чужди интереси

    9 2 Отговор
    А кой ще носи отговорността, ако ЕС откаже да предоговори сроковете? Това е същото престъпление, като предсрочното затваряне на 3-ти и 4-ти реактор на Козлодуй, под външен натиск! Както и продажбата и ликвидирането на военна техника за милиарди при влизането ни в НАТО! До кога ще ни управляват политици, подчинени на чужди интереси? Защо Прокуратурата не вкара поне един продажник в затвора?
  • 44 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    ПРАВИЛНО
  • 45 Българин 🇧🇬

    2 5 Отговор
    Оставим ли тецовете - продължаваме да плащаме Милиарди годишно , ежегодно глоби/квоти заради отровите им .

    Коментиран от #73

  • 46 БгПростотия

    4 5 Отговор
    това е чиста проба предизборен популизъм, направода си кажат, не ни пука за ЕС, искаме си с Кремъл и Русия, ние сме лоби на Олигарсите завладяли енергетиката !!!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Хаха

    5 2 Отговор
    Предоговаряме с Брюксел затварянето на въглищните централи

    Никъв шанс
    Звучи сякаш искат да предоговарят отварянето на първите 4 блока на АЕЦ Козлодуй 🤣

    Коментиран от #83, #88

  • 49 Дааааааа

    7 0 Отговор
    От Кунева и Паси трябва да се започне и на ред.....
  • 50 мани мани

    7 1 Отговор
    пoмaците посегнаха и на тецовете
  • 51 мани мани

    2 4 Отговор
    някои работници крадат сензорите, в които има 3-7 грама паладий ... всяка есен ги подменят и седат на склад ... тез дет почистват комините си ги крадат
  • 52 Дааааааа

    12 0 Отговор
    32 години погром над българската икономика и над жизненият стандарт на българите, което ни докара не само до най бедните в Европа но и от половината поне страни във Африка. Трябва някой да го отнесе на края ! Това не може да продължава.
  • 53 1234

    11 1 Отговор
    Стига глупости.Има достатъчно ефективни технологии за улавяне на въглеродните емисии от такива централи.С тях може да сведат емисиите почти до нула.Въглища има за много години напред.Да скъпо е,но вместо да се инвестира в някакви измислени и неефективни батерии,трябва инвестициите да са насочени към съвременните технологии за пречистване на отпадните газове и нови атомни мощности.Когато се намери алтернативен и на практика безкраен източник на енергия,тогава можем да се откажем от въглищата. За сега още няма такъв и скоро няма да има,така че нямаме избор.

    Коментиран от #74

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 тлъстaк коoкоpляк рaзлабен отзaд

    8 2 Отговор
    по приграмата за зелено развитите ще направя от всички миньори и тецаджии ай-ти-го-свърши специлистиииииииии!!!
  • 56 Дори и

    4 5 Отговор

    До коментар #42 от "Не е това":

    така да е това което съм описал ще даде работа на сегашните енергетици и миньори. Тия горивни клетки също могат да бъдат на територията на ТЕЦ МИ2 и им трябва обслужване. В момента Норвегия смята да произвежда водород от вятърна и водна енергия и да го смесва с природния газ до 15%. Така се решава въпроса и с транспорта на водорода. А котлите на ТЕЦ-а могат да минат лесно на газ смесен с водород или изцяло на водород. Горивните клетки имат нужда от катализатор, който е благороден метал - платина или паладий. Тяхното бъдеще е по-скоро в автомобилите,Тойота откога се мъчат с тях.
  • 57 Хммм

    11 0 Отговор
    Предлагам от Пасито да почнем !

    Коментиран от #63

  • 58 Гост

    0 9 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Ходи в Китай Русия или Северна Корея та няма да те боцкат …
  • 59 Анева

    11 0 Отговор

    До коментар #20 от "Дааааааа":

    Той Първанов и за НАТОвските бази не знаеше ! На протест срещу НАТО беше сутринта а вечерта на Козяк във вярност се клеше, и Баерли писа за това в грамите ! Уйкилийкс ги публикува ква мърша е долна....

    Коментиран от #84

  • 60 Киро правата мотика

    9 0 Отговор
    Първо гербаджиите после и ние с "промяната" съвсем целенасочено под външен натиск и командване забъркахме лайн@т@ със затриването на последния работещ отрасъл - енергетиката. Разбирасе отговорност няма да поемем и щети наказания да понесем, освен тлъсти бонуси от брюкселските ни началници. Сега просто играем театър за пред тия кални селяндури, дето дойдоха да протестират и да ни оцапат жълтите павета пред парламента.
  • 61 Дааааааа

    8 0 Отговор
    Кой подпис е сложил СЪД ! И никакви такива групови отговорности ! ОПГ и ОПАтлантическоГ ....затвор ! 20 години поне !
  • 62 Брюксел

    2 1 Отговор
    Ко преговаряте??? Кирчо подписа намаляване с 40% на вредните емисии. Как ще ги намалите - ваша работа! Инак няма пари от нас.

    Коментиран от #65

  • 63 Ами Даааа

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "Хммм":

    Слагайте плусове и да ги броим ! Това е демокрацията
  • 64 Брюксел

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Начи Киро подписа, че намалявате с 40% вредните емисии. Как ще ги намалите - ваша си работа. Ние не ви казваме да затваряте каквото и да е, нали? Можете да спрете целия автомобилен транспорт, например...

    Коментиран от #66

  • 65 Дааааааа

    7 0 Отговор

    До коментар #62 от "Брюксел":

    Тея вредните емисии и НАТО бая ги прави да ти кажа. Танкове и ракети на соларки не съм чул да предлагат

    Коментиран от #68, #69, #75

  • 66 Мидааааа

    8 0 Отговор

    До коментар #64 от "Брюксел":

    И Киро в затвора !

    Коментиран от #71

  • 67 цирк

    5 0 Отговор
    само нашият парламент се занимава с подобни глупотевини....много ниска топка. прехвърляме си отговорноста и нищо не се върши като хората
  • 68 Има, имааа.....

    7 0 Отговор

    До коментар #65 от "Дааааааа":

    70 милиарда долара за екологични ядрени ракети +
  • 69 Има, имааа.....

    5 1 Отговор

    До коментар #65 от "Дааааааа":

    Обедненият уран е полезен казаха....даааа ! Зелен !!!

    Коментиран от #72

  • 70 Киро гриндерягата - купонджия

    8 1 Отговор
    Вижте сега, не се вълнувайте излишно, планът ни беше следния и ще сработи: Затваряме само държавния ТЕЦ2 като не пипаме американските централи и тия на другаря Ковашки. Така ще отчетем на хартия 40% намалени емисии през брюкселските чиновници, аз си взимам обещаното за добре свършената работа и всичките ни началници на запад са доволни. А приятелят ми от детската градина Кокоркo ще може отново да каже с патос и флцет - да го д...т беднитееее!!
  • 71 Брюксел

    0 5 Отговор

    До коментар #66 от "Мидааааа":

    А, дали ще е в затвора - нас не ни интересува. Важното е, да намалите емисиите :) Щот, като духа от югоизток, тровите цяла Европа.
  • 72 Професор Дайню от НБУ

    4 1 Отговор

    До коментар #69 от "Има, имааа.....":

    Ядрената бомба на практика не оставя въглероден отпечатък ! По сегашните "стандарти" действително е "екологична" ! Факт е, международните стандарти за "Зелено" са такива !

    Коментиран от #76

  • 73 Брюксел

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "Българин 🇧🇬":

    Така е. Ама Кирчо обеща да намалите емисиите. Е, Германия пусна въглищни централи пак, ама не са подписвали за намаляване на емисиите. Това е. Вие обаче - подписахте. И затова - ще изпълнявате.

    Коментиран от #85

  • 74 РЕАЛНО

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "1234":

    очистващите системи за такова количество газове са мн.големи и мн.скъпи !!, по добре нова АЕЦ.!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Да ги бухаме а?

    1 0 Отговор

    До коментар #72 от "Професор Дайню от НБУ":

    ......... Щом тъй НАТО казва.....
  • 77 Анева

    3 1 Отговор
    Ще ви кажа от първоизточник ! Не ви лъжа хора ! От роднина, работещ в Световната банка го знам !.....Още през октомври правителството """прогнозира""" цените на електроенергията да се повишат с min 56%, а цените на газа с 44% през следващите две години до 2024 г., отразявайки рязко нарастващите глобални цени на въглищата и газа и бля-бля ...... Цифрите обаче са били занижени с над 150%..........след като реалният доклад е бил направен. ......имам го в оригинал !

    Коментиран от #78

  • 78 Анева

    3 1 Отговор

    До коментар #77 от "Анева":

    На четири водещи медии в България го предоставих, от умрял писмо...0
  • 79 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Това с приемането на 40% снижение на емисиите е автогол...Трябваше да са меродавни ПДК (пределно допустимите концентрации) на вредните газове и праховите частици....
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Слагай си петия бустер

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    и не се прай на отворен.
  • 83 Да ама онея

    3 1 Отговор

    До коментар #48 от "Хаха":

    са тарикати и накараха нашите фитове да нарежат и 4-те реактора. И те като истински йес менове го направиха. Другото не по - малко важно: На кого плащат за вредните емисии и къде, и за какво отиват парите? А те въобще не са малко.
  • 84 Първанов

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Анева":

    разписа за американските бази. Той е главният виновник. Направи го като плъх, тихомълком.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 1111222223333

    0 1 Отговор
    Нищо няма да предоговорят, защото на ЕС им трябва бананова , а не индустриална България
  • 87 Анонимен

    2 1 Отговор
    Странно защо в статията се цитират политици, но не и тези от Възраждане, които поставиха въпроса и мъжки се бориха. Огромна заслуга има Искра Михайлова от Стара Загора. Респект!
  • 88 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "Хаха":

    Реакторите ВВЭР-440 в Козлодуй са дефектни. В този случай за да замажат гафа на братушките, нашите политици разиграха сценката "натиск от Брюксел" и спряха реакторите ВВЭР-440 в Козлодуй, а ДОСТА ХИТРО Кунева изврънка и пари за това от европейците.
    Помежду-другото, от „Енергопроект” през 1980 г. бе изготвен доклад в 3/три/ тома относно състоянието на енерго-генериращите мощности на България...и переспективите за развитието им..., та от там са тези факти за реакторите ВВЭР-440 на братушките в Козлодуй....
  • 89 Коментар

    0 0 Отговор
    Браво!Похвално е да сте единни когато става въпрос да се защитават интересите на България.Дано все да е така.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол