Дербито между Бетис и Севиля завърши без победител

NetNews

Бетис и Севиля не излъчиха победител в дербито на Андалусия от 17-ия кръг на Ла Лига, завършвайки при равенство 1:1. Домакините могат да съжаляват повече за изпуснатата победа, въпреки многото проблеми в тима, след като Набил Фекир направи пропуск от бялата точка.

Двата тима изиграха равностойно първо полувреме, но все пак „зелено-белите“ имаха териториално предимство и по-чистите положения бяха пред вратата на Ясин Боно.

В 24-ата минута дойде и най-чистото положение през първата част. Набил Фекир получи в наказателното поле, след което се завъртя и стреля, но топката премина покрай десния страничен стълб.

В 35-ата минута удар на Серхио Каналес срещна тялото на играч в червено и топката премина опасно покрай гредата.

Севиля стартира по отличен начин втората част. Гостите откриха резултата в 48-ата минута, когато Юсеф Ел Несири се възползва от грешка при изнасянето на защитата на Бетис. Крилото подаде към нахлуващият на скорост Сусо, а крилото красиво реализира в долния ляв ъгъл.

Реакцията на домакините не закъсня и пет по-късно равенството бе възстановено. Диего Карлош фаулира Серхио Каналес в наказателното поле и главният съдия Карлос Дел Серо посочи бялата точка. Зад топката застана капитанът на домакините и с прецизен удар реализира в десния ъгъл.

Бетис продължи да играе по-агресивно и в 73-ата минута тимът получи правото да изпълни нова дузпа след нарушение срещу Набил Фекир. Французинът застана зад топката, но Ясин Боно отрази ударът му.

Последваха добри минути за Севиля, но Клаудио Браво спаси удар от дистанция на Неманя Гудел. Бетис отговори с изстрел на Диего Лейва, но вратарят на гостите улови.

С постигнатото равенство Севиля остава на петата позиция в Ла Лига с актив от 27 точки, докато Бетис е девети с 20.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откриха потъналата Атлантида?

В продължение на хиляди години историците са посветили живота си на намирането на Атлантида и никой не е успял. Сега изследователи твърдят, че загадката за местоположението на древния град, най-сетне е разгадана, давайки своите доказателства за намирането на изгубената цивилизация от легендите на Платон. В рамките само на няколко дни, […]