Десетки жертви по време на полицеска акция срещу наркотрафиканти в Рио де Жанейро

NetNews

Най-малко 20 души, сред кои и полицай, са загинали при престрелка по време на полицейска операция срещу наркотрафиканти в бразилския мегаполис Рио де Жанейро.

Това съобщава агенция Ройтерс, като се позовава на уебсайта на местната медия "О Глобо" (O Globo).

Двама пътници във влака на метрото също са ранени при стрелбата, която е станала в северния квартал на Рио де Жанейро, пише още вестникът.

Операция на полицията с бронирани превозни средства и хеликоптери срещу трафика на наркотици остави най-малко 25 жертви във фавелата Jacarezinho (гъсто заселен бразилски квартал) в северната зона на Рио де Жанейро в резултат на интензивна престрелка, съобщи полицията.

Броят на жертвите е най-големият в рамките на една полицейска акция в бразилския щат, който в продължение на десетилетия страда от насилие при акции за борба с трафика на наркотици.

"Това е най-големият брой смъртни случаи в полицейска операция в Рио, надминавайки 19-те жертви в Complexo do Alemão през 2007 г., но тогава не загубихме нито един полицай. Сега обаче има починал полицай", заяви шефът на полицията Роналдо Оливейра пред Ройтерс.

Въздушни кадри от телевизионни станции показват как заподозрени бягат от полицейската акция в търсене на път за бягство, докато полицията е принудена да слезе от бронирани превозни средства и да премине през улиците на фавелата през множество барикади.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Козмин Моци обяви бъдещето си

Бранителят на Лудогорец, Козмин Моци, обяви, че е на 99% сигурен, че ще се оттегли от професионалния футбол след края на настоящия сезон. Румънецът от доста седмици насам не е част от титулярния избор на Валдас Дамбраускас и самият призна пред румънските медии, че е почти сигурно, че ще окачи […]