Десетки удавени след потъването на риболовен кораб

NetNews

Руски риболовен кораб потъна в Баренцово море, близо до архипелага Нова земя в Архангелска област. На борда на плавателния съд е имало 19 души, всичките от които – граждани на Руската федерация. По предварителни данни са загинали 17 от тях, намерено е тялото на само един човек. Двама са спасени – матрос и щурман. Информация за потъването на кораба е подадена в 07:30 часа местно време.

Пет плавателни съда са изпратени на мястото на произшествието за издирване на оцелели. Поради лошото време авиацията не може да участва в операцията.

Според Министерството на извънредните ситуации причината за потъването на кораба е обледеняване. Източник твърди, че покритият с лед кораб е потънал моментално по време на буря.

Мурманската транспортна прокуратура извършва проверка във връзка с инцидента.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Политолог: Свръх мерките през пролетта създадоха усещането за лъжа в хората

Определено можем да определим 2020 като година на нестабилност, на протести и на епидемия. Вероятно отиваме към година на избори и година на ваксинация, коментира в предаването „Тази сутрин“ политологът Васил Гарнизов. „Бях изненадан, че около март – април, по различни социологически проучвания, 60- 65% от българите подкрепяха мерките на […]