Десислава Атанасова: Моделът „Борисов“ остави хляба 1 лев

NetNews

Вчера в Народното събрание бях прекъсната от Мирослав Иванов, за да не мога да кажа в колко добро състояние моделът „Борисов“ остави България преди година. Това каза Десислава Атанасова от ГЕРБ, която днес заедно с бившият премиер Бойко Борисов и други членове на партията дадоха съвместна пресконференция в Ловеч.

Ето и останалата част от нейната публикация във Фейсбук днес, която беше направена след пресконференцията в Ловеч:

Тогава брутният вътрешен продукт беше 132 млрд. лв. Фискалният резерв беше 8 млрд. А държавата ни беше в чакалнята на Еврозоната. Тогава имаше работещи и изплатени оперативни програми. Сега те са нула. Преките чуждестранни инвестиции бяха 3 млрд. Стотици построени и рехабилитирани километри от пътната мрежа. Построени училища и детски градини. Това беше моделът “Борисов“.

„Промяната“ вече я усещат всички. В цените на тока, на газа, на храните. Сложиха си посредници за газа и сега всеки месец ще лапат по 100 млн. лв. Кирил Петков и Асен Василев са в дъното на тази кражба.

Моделът „Борисов“ остави хляба на 1 лв. Вече е 2,5 лв. Олиото беше 3 лв. Сега е 7 лв. А бензинът е над 3,5 лв. Това е „промяната“.

В тази „промяна“ ли искаме да живеем?! Живеят ли по-добре хората?! Същата „промяна“ месеци наред твърдеше, че ГЕРБ краде по 8 млрд. на година. Къде са сега тези милиарди, след като само до актуализацията на бюджета са заложили 7 млрд. лв. дълг.

Месеци наред твърдяха, че ГЕРБ притиска политическите си опоненти. Това дали някой го доказа?! Помните ли как Бойко Рашков твърдеше, че Бойко Борисов яде хора, че се разнасят чували, че има незаконни подслушвания?! Нищо от това не се доказа!

Има 998 искания за СРС-та. Само за три месеца! Или Рашков старателно е проверявал политическите си опоненти, или престъпността рязко се е повишила. И двете са верни. Арестуваха политическия си опонент, който ги застрашава най-много. Страх ги е!

През последната една година, въпреки натиска и незаконните репресии, ние и нашите избиратели показахме, че сме незаобиколим фактор в българския политически живот. Показахме, че сме отговорна и устойчива политическа сила, с кадрови, идеен и лидерски потенциал, която може да бъде силна, както в управлението, така и в опозиция. В този контекст, от името на парламентарната група на ГЕРБ – СДС, бих искала да благодаря на всички членове, симпатизанти и избиратели на ГЕРБ – СДС, заради това, че не се огънаха нито за миг пред опитите на остатъците от късния социализъм и ранния преход, да възстановят статуквото на бандитизма, олигархията и разграбването!

Благодарение на тези хора, днес в България изобщо има политическа сила, която е запазила своята монолитност и форма и е готова да отговори адекватно на предизвикателствата пред страната.

От името на парламентарната група на ГЕРБ – СДС благодаря на всички членове и симпатизанти на ГЕРБ. Вие сте неизменно до нас. ГЕРБ разчита на Вас и на Вашата подкрепа. Аз съм убедена, че на следващите предсрочни избори ще ги пометем.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Сергей Ковальов отне непобедимия статут на Тервел Пулев

Сергей Ковальов постигна първа победа в полутежка категория, като това се превърна в първата загуба на Тервел Пулев на професионалния ринг. Руснакът наложи почти пълна доминация в мача, макар българинът да вкара някои добри комбинации в късните рундове. Съдиите дадоха 98:92, 97:93 и 98:92 за Ковальов, което изглеждаше справедливо решение […]