Деси Радева като Мелания при краля на Испания (СНИМКИ)

NetNews

Президентът Румен Радев и съпругта му Десислава са на официална визита в Кралство Испания по покана на крал Фелипе VI. Посещението е емблематично, защото е първата визита на български държавен глава в Испания за последните 23 години, припомня Епицентър.

Крал Фелипе VI и кралица Летисия посрещнаха президентското семейство на България в двореца „Сарсуела“. Предполага се, че името на замъка произлиза от думата „zarzas“, което означава тръни заради функцията му на ловна хижа, което означава, че се намира сред тръстините на кралските ловни полета.

В „Сарсуела“ днес живее кралското семейство, тук са офисите на техни кралски величества и в частност работните им кабинети. Тук монарсите приемат чуждестранни делегации и техните ръководители, като задължителна е протоколната снимка на стълбите на замъка.

За фотоса с явен държавнически смисъл съпругата на българския президент Десислава Радева бе избрала елегантен тоалет, шит по поръчка за случая. Дрехата е решена в светло син цвят, символ на мира – с висока обемна яка и протоколна дължина на полата няколко пръста под коляното. Г-жа Радева бе допълнила семплата си, но изключително елегантна визия с ефирна бяла брошка на ревера във формата на птиче перо в бял цвят.

Дрехата на Десислава силно напомня на тоалета, с която бившата първа дама на САЩ Мелания присъства на инагурацията на съпруга си Доналд Тръмп през януари 2017 г. Моделът на Ralph Lauren в светло син цвят бе в стила на 60-те години на миналия век и вдъхновен от гардероба на друга първа дама – Джаки Кенеди.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Melania Trump Fashion (@melaniatrumpfashion)

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Melania Trump Fashion (@melaniatrumpfashion)

Тоалетът е толкова популярен, че става основа на множество дамски облекла, носени от държавни и местни лидери, първи дами и топ модели не само в България, но и по цял свят.

Няколко месеца след инагурацията на Тръмп подобна дреха облече зам.-кметът на Велинград Светла Томова за Празника на водата в града. За съжаление, обаче визията ѝ бе далеч от тази на първообраза.

През юли 2018 г. тогавашният президент на Хърватия Колинда Грабар-Китарович също се появи с копие на дрехата на Мелания Тръмп за срещна с президента на Израел Реувен Ривлин. Китарович беше подбрала и високи светло сини обувки, подобни на Мелания Тръмп. Косата ѝ също беше вдигната на кок. Доста прилика да е съвпадение, според хърватските медии.

До днес Десислава Радева не бе обличала подобна дреха, но пък бе копирала друг тоалет на американската си колежка. Роклята на съпругата на президента Радев при визитата на френското първо семейство Еманюел и Бриджит Макрон във Варна през август 2017 г. силно напомняше тоалета на първата дама на САЩ, с който тя се появи в Панама през юни същата година. Разбира се, роклите не бяха еднакви, но приликите бяха сериозни – същата цветова гама, идентична кройка в горната част с кръгло деколте и без ръкави, рязана в талията, и декоративни обемни копчета в долната част.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Melania Trump Fashion (@melaniatrumpfashion)

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

КОД: Парламентът спешно да свали забраната за добиване на шистов газ

През следващата седмица КОД ще внесе в Парламента, на вниманието на парламентарните групи, две предложения за решение на НС. 1.Отмяна на решението на НС, с което се въвежда мораториум за проучването и добива на шистов газ в България от 18.01.2012 г. 2. Решение на НС за промяна на “План за […]