Джаджа, предпазваща колоездача от дъжд и студ (ВИДЕО)

NetNews

Велосипедите набират популярност в днешните задръстени градски райони, но прекомерната откритост и несигурност на колоездача от въздействието на студените ветрове и дъждове пречи на широкото разпространение на този вид транспорт, особено през есенно-зимния период. RainRider частично решава проблема с една интересна защита на велосипедистите от атмосферните влияния, предлагайки компактно и евтино покритие, наречено Softtop, което предпазва както собственика на велосипеда, така и самия велосипед.

Softtop е изработен от прозрачна полиестерна материя, фиксирана към сгъваема рамка от алуминий, която е прикрепена към предната част на двуколесното превозно средство. Така собственикът е напълно защитен от настъпващия поток студен въздух, директни и странични потоци от дъжд, пръски от насрещни превозни средства.

Височината на джаджата в разгънато състояние е 2,15 метра, а максималната широчина в областта на кормилото на велосипеда е 60-65 см. В горната и долната част широчината е 40 см, а общото тегло е не надвишава 1,5 кг. При паркиране мекият покрив (водоотблъскващ) може да се сгъне по определен начин и да предпази седалката, кормилото и електрониката (ако има такава) на велосипеда.

Вентилационни отвори предотвратяват замъгляването на прозрачната повърхност по време на движение. Процесът на разгъване на Softtop, който е прикрепен към рамката с адаптера Klickfix, отнема около 30 секунди. Разглобената дждаджа пък може лесно да се скрие в специалния пакет, включен в комплекта Softtop. Цената на необичайна защита за колоездачи е около 153 долара. Вижте повече.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Напредък в търга за доставка на бронирани бойни машини

Patria и словашката инженерна компания CSM Industry подписаха меморандум за разбирателство, свързан с търга за доставка на бронирани бойни машини 8×8. Споразумението включва сътрудничество в доставката и продажбата на осем колесните бронирани машини. Производствените възможности на CSM отговарят на изискванията на отбранителната индустрия и проекта за осем колесни бронирани машини. […]