Джема Грозданова: След Цветанов в ПГ на ГЕРБ цари хаос

NetNews

Политиката на държавата ни, независимо кой я управлява, трябва да бъде последователна. Това каза д-р Джема Грозданова международен секретар и координатор на сектор „Външна политика“ в ПП „Републиканци за България“ в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“, цитирана от "Епицентър".

Тя заяви, че е в Републиканци за България поради факта, че иска да може да прави, това което смята за правилно и да не бъда спирана в своите разбирания и принципи. Джема Грозданова изтъкна, че винаги е работила добре с Цветан Цветанов и се разбират с две думи. Това е и основната причина, поради която ще продължи да работи по този начин с него и с партията. Тя определи положението в парламентарната група на ГЕРБ след тръгването на Цветанов като доста хаотична.

„Нямаше тежестта и нивото на управление, които Цветанов даваше по-рано“. На въпрос как ще мотивират хората да гласуват за Републиканци за България Джема Грозданова уточни: „Ние със своето поведение, с начина си на изразяване, с увереността, която бихме предали у хората, в няколко важни политики, които трябва да се развият“. По думите ѝ имат опит в това, какво не успя да направи една дясна партия, през дългите години на управление.

„Нашата цел, като първо явяване на парламентарни избори е, да опитаме да наложим поведението си различно от това, което беше до момента. Ако избирателят иска да вижда повече приятни фигури с експертиза и професионализъм и държи на това, което говорят, може да посегне към бюлетината, на която пише: „Републиканци за България“, категорична е тя. Цветанов е добър организатор, но в изграждането на една партия е необходимо да бъдат привлечени хора, които могат и не работят само поради личния си интерес, а повече за обществения.

„Външната политика, трябва да бъде устойчива. България няма да поеме по друг път и ние държим на това да бъдем устойчиви и успешни в членството си в ЕС и в НАТО. Тези два формата ни донесоха позитиви, през всички тези години. Трябва много увереност, грамотност и добро изразяване на позиции, които да бъдат ясни и да държим на тях във времето“, уточни международният секретар на Републиканци за България.

„Хората, разликата, маниерът и липсата на арогантност и агресия биха ни направили различни от управляващите в момента. Ще се явим самостоятелно на предстоящите парламентарни избори“, подчерта Грозданова. Относно приоритетите, по които ще работи ПП „Републиканци за България“ във външната политика, това са продължаването на интеграционните процеси в Европейския съюз и подкрепа на процеса на разширяването.

„Тук може да говорим за Република Северна Македония и за Република Албания и всички тези държави, които са кандидати за членство. Няма как да не подкрепим колективната отбрана и трансатлантическото сътрудничество с Байдън като президент“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Внимание! Използват предаването на Люба Кулезич за нагла измама

За нагла измама от името на предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'', съобщиха от екипа на предаването. Ето какво написаха те на официалната си Фейсбук страница: ''Уважаеми зрители, получаваме сигнали за злоупотреби със страницата на „Честно казано с Люба Кулезич“ във Фейсбук. Създаден е фалшив профил, който визуално наподобява настоящия […]