Джигит летя със 107 км/час близо до Търговище

NetNews
Джигит летя със 107 км/час близо до Търговище

Снимка: БГНЕС

В Търговищко е засечен водач, шофирал със 107 км/час. Това съобщиха от Областната дирекция /ОД/ на МВР след проведена специализирана полицейска операция за осигуряване на сигурно и безпроблемно пътуване по коледните и новогодишни празници, когато логично трафикът е по-интензивен.

Именно това е и най-голямото констатирано превишаване на максимално допустимата скорост – от 47 км.
Моторното превозно средство се е движело със 107 км/ч при ограничение на скоростта в участък от главния път София-Варна в община Търговище – в близост до спирка „Водоема“ – до 60 км/ч.

Контролните органи са проверили по пътищата в областта 695 моторни-превозни средства и 782 граждани – водачи и пътници. За 10 дни са установени десет водачи, управлявали след употреба на алкохол.

При шестима установеният алкохол в издишания от тях въздух е между 0,5 и 1,2 промила. При други четирима дрегерът е отчел управление с над 1,2 промила алкохол в издишания въздух. По тези четири случая са започнати бързи полицейски производства. Най-високата отчетена стойност на алкохол от проверените водачи е 2,16 промила.

Полицейските служители са установили и един водач, шофирал под въздействието на наркотични вещества. Издадени са осем заповеди за прилагане на принудителна административна мярка/ПАМ/ за управление след употреба на алкохол, и една – за управление след употреба на наркотични вещества.

За констатираните нарушения контролните органи са съставили 41 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата и по Кодекса за застраховането, и са наложили 133 глоби по фиш. В хода на акцията бе осъществяван и засилен контрол относно спазването на скоростните режими от водачите на МПС.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нова измама: Мнима проститутка изнудва мъже за пари

За нова схема за измами в София сигнализира в социалната мрежа Facebook графичния дизайнер Росен Дуков. За случая той вече е сигнализирал полицията и тече разследване. Ето какво написа Дуков:Работиш си хоум офис, 15:20 е, звъни се на домофона: Кой е? Поща. Пускаш „пощальонката“, след малко се звъни на входната […]