Джокович е на полуфинал в Рим след драматичен успех над Циципас

NetNews

Защитаващият титлата си и петкратен шампион Новак Джокович се класира за полуфиналите на турнира на червена настилка от сериите "Мастърс" в Рим с награден фонд 2 милиона евро. Сърбинът, който е водач в основната схема, стигна до обрата срещу Стефанос Циципас (Гърция) след 4:6, 7:5 и 7:5 за близо три часа игра.

Двубоят стартира в петък, но се доигра днес заради проливен дъжд в италианската столица. Джокович бе колеблив в първия сет и допусна два пробива още в началото, а впоследствие не успя да навакса и отстъпи с 4:6.

Втората част започна отново отлично за Циципас и той поведе с 4:1. Сърбинът намери сили и с много силна игра успя да стигне до 4:4. В последвалото си подаване той отрази три възможности за пробив, а в крайна сметка дръпна с 5:4. Сърбинът продължи с доминацията си и ликува със 7:5.

Драмата бе пълна в третия сет, когато Циципас на два пъти успяваше да поведе с пробив, но Джокович изравни до 5:5, а след това отново нанесе своя удар и спечели мача.

В следващия кръг Ноле ще играе с Лоренцо Сонего (Италия). Представителят на домакините се класира за първи път в кариерата си за полуфиналите на турнира. 26-годишният Сонего поднесе поредна изненада, след като надделя над поставения под номер 7 Андрей Рубльов (Русия) с 3:6, 6:4, 6:3 след почти два часа и половина игра. Италианецът постигна трети успех над играч от топ 10 в осем срещи. В предишният кръг той елиминира номер 4 – Доминик Тийм (Австрия). Джокович и Сонего ще излязат отново на корта днес. Мачът им е насрочен да започне в 19:30 часа българско време.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето каква е оценката на БСП за кадровите промени в служебния кабинет

Промените, които прави служебния кабинет са в правилната насока, заявиха участници в Националния съвет на БСП, който се очаква днес да избере предизборен щаб на партията за предсрочния вот на 11 юли. Само вчера бяха назначени нови зам.-министри в седем министерства, сменени бяха шефовете на Агенция „Митници“ и Националната агенция […]