Джокович със седма титла на „Уимбълдън“

NetNews

Новак Джокович отново спечели „Уимбълдън“. 35-годишният сърбин надви световния №40 Ник Кирьос на финала с 3:1 сета – 4:6, 6:3, 6:4, 7:6(3), за да вдигне победоносно ръце и да ликува с 21-вата си титла от Големия шлем. Джокера вече изостава само с една титла от Шлема от Рафаел Надал, който има 22.

За Ноле това е четвърти пореден трофей на „Уимбълдън“ и общо седми на „Свещената трева“. Така той изравни постижението на Пийт Сампрас (също със 7 титли на „Уимбълдън“) и се доближи до рекордьора в Откритото първенство на Великобритания по тенис – Роджър Федерер (с 8 титли), предава blitz.bg/sport.

Ексцентричният Ник Кирьос никога досега не беше играл финал от Шлема. Два пъти беше достигал до четвъртфиналите. Както е известно, австралиецът не игра полуфинала срещу Рафаел Надал заради контузията на испанеца, който бе принуден да се оттегли, докато Джокович трябваше да прекара два часа и половина на корта за победата с 3:1 гейма срещу представителя на домакините Камерън Нори.

Това беше общо трети мач между Ноле и Кирьос. Предишните им две срещи бяха спечелени от австралиеца – в Индиън Уелс и Акапулко през 2017 година. Днес обаче Джокович не допусна изненада и въпреки че загуби първия сет с 4:6, след това сътвори обрат и заслужено ликува.

Шампионите на „Уимбълдън“ при мъжете в последните 10 години:
2012 Роджър Федерер
2013 Анди Мъри
2014 Новак Джокович
2015 Новак Джокович
2016 Анди Мъри
2017 Роджър Федерер
2018 Новак Джокович
2019 Новак Джокович
2021 Новак Джокович
2022 Новак Джокович

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Никола Минчев: Няма да бъда премиер

Не са водени с мен до момента разговори да бъда премиер. Това заяви пред „Нова телевизия“ бившият председател на Народното събрание Никола Минчев. „На този етап това е спекулация, защото ние дори не знаем на кого ще бъде връчен третият мандат. Може да се окаже, че изобщо няма смисъл да […]