Джонсън обеща на Украйна още оръжия

NetNews

Британският премиер Борис Джонсън обеща на украинския президент Володимир Зеленски в телефонен разговор допълнителна военна, икономическа и хуманитарна помощ, предаде БНР.

Говорител на „Даунинг стрийт“ съобщи, че Борис Джонсън е казал на Володимир Зеленски, че е „по-твърдо решен от всякога да подсили Украйна така, че Владимир Путин да се провали“.

Великобритания е един от най-големите доставчици в Европа на оръжия за Украйна. Вече са изпратени повече от 5000 противотанкови ракети, 1360 ръчни безоткатни гранатомети, пет противовъздушни системи с повече от 100 ракети и 4,5 тона пластмасови експлозиви.

Правителственият говорител допълни, че Зеленски е информирал Джонсън за ожесточените сражения в Източна Украйна и продължаващата обсада на Мариупол, като е уточнил от какво има нужда страната му, за да се защити. Борис Джонсън е потвърдил, че Лондон ще продължава да оказва допълнителна военна помощ.

Двамата лидери са обсъдили също напредъка на предвожданите от ООН усилия за евакуиране на Мариупол и тревогата за ранените в града.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Вашият хороскоп за днес, 01.05.2022 г.

хороскоп от astrohoroscope.info Овен 1вият ден на всеки месец е винаги ново начало, време за отскок и откриване на вътрешната сила. За Вас лично днес е ден за преброяване на достойнствата, особено трудовите. Хубаво е да си ги изясните сами пред себе си. ТелецБлизнаци Наумили сте си какво има да […]