Джонсън: Родените като мъже спортисти да не участват в състезания за жени!

NetNews

Джонсън: Родените като мъже спортисти да не участват в състезания за жени!

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън заяви днес, че хората, родени мъже, не трябва да участват в женски спортни състезания, след като транссексуален колоездач не беше допуснат до състезание за жени, предава БГНЕС.

Дебатите по темата в страната продължават, като други в правителството на Джонсън изразиха мнение, че решението за това кой трябва да участва трябва да бъде оставено на спортните федерации. Но при разделение на мненията както в Консервативната, така и в Либералната партия преди местните избори на 5 май, Джонсън се изказа по така наречените във Великобритания „културни войни“.

„Не смятам, че родените биологично мъже трябва да участват в женски спортни състезания. Може би това е противоречиво изказване, но съм на мнение, че е разумно. И в добавка на това смятам, че жените трябва да имат пространства, които са – без значение дали става въпрос за болници или затвори или съблекални, които са изцяло за жени“, сподели той пред журналисти.

Миналият уикенд, транссексуалният колоездач Емили Бриджес не бе допусната до женско състезание в Англия, след като Международният колоездачен съюз (ЮКИ) взе решение, че тя няма право да участва. 21-годишната състезателка сподели, че се е почувствала „изтормозена и демонизирана“ след решението на Федерацията, която отменила разрешение за участие от Британското колоездене – главното управляващо звено на спорта в Обединеното Кралство.

Първоначалното решение за допускане на Бриджес предизвика огромно противоречие, като се появиха заплахи за бойкотиране на състезанието от други жени, ако тя в крайна сметка участва. Критиците са на мнение, че транссексуалните атлети имат несправедливо предимство дори когато нивата на тестостерон са били занижени поради влиянието на мъжкия пубертет върху тялото.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Изслушват министъра на отбраната в парламента за бойните самолети

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg Министърът на отбраната Драгомир Заков e на изслушване в ресорната комисия в парламента. Очаква се сред основните теми да бъде засегната и информацията за купуването на нови осем бойни самолета F-16 от Съединените щати, предава БГНЕС. В началото на седмицата стана ясно, че американското правителство е […]