Джоузеф Ву призова свободният свят да се обедини срещу авторитаризма

NetNews

Правителството и народа на Тайван са ангажирани да защитават демокрацията на страната и свободният свят трябва да се обедини в лицето на авторитарния експанзионизъм – това заяви външният министър Джоузеф Ву.

Тайван научи 3 урока от бруталната инвазия на Русия – заплахата от авторитаризъм, значението на неравнопоставените бойни способности и гражданската защита и необходимостта демокрациите да застанат зад Украйна, подчерта министърът.

Той направи своето изявление по време на форума в Брюксел, организиран от базирания във Вашингтон мозъчен тръст German Marshall Fund на САЩ.

GMF е непартийна организация за обществена политика, която насърчава разбирателството и сътрудничеството по въпроси, критични за трансатлантическите и глобалните интереси. Брюкселският форум е една от водещите платформи за справяне с общите предизвикателства.

Според Ву, демокрацията на Тайван е изправена пред безпрецедентни предизвикателства от страна на Китай, като част от продължаващите усилия за подкопаване на доверието на хората. Правителството на свой ред предприема мерки, за да противостои на дезинформацията и да повиши обществената осведоменост.

В публикация в официалния акаунт на Министерството на външните работи се каза, че министър Ву е изпратил силно послание по време на Брюкселския форум: „Демокрацията на Тайван е под заплаха. Когнитивната война, кибератаките, хибридните и военните дейности на Китай са безмилостни. Но страната ни е силна и хората са обединени. Тайван е остров на устойчивостта!“

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ливърпул се интересува от нападател на Реал Мадрид

Ливърпул е отправил оферта за испанския нападател на Реал Мадрид – Марко Асенсио, твърди Deportes COPE. 26-годишното крило навлиза в последната година от контракта си, а около него отдавна кръжат редица водещи клубове, които биха искали да му предложат повече игрово време. Асенсио притежава безспорна класа, но прекалено често е […]