Джо Байдън представи годишния бюджет – 6 трилиона долара

NetNews 1

Американският президент Джо Байдън представи първият си годишен бюджет на стойност 6 трилиона долара с рязко покачване на данъците за богатите американци. Това означава с 36 на сто по-големи разходи от финансовата рамка преди пандемията, която беше на стойност над 4 трилиона долара. Амбициозния бюджет на Байдън предвижда нови социални програми и инвестиции в борбата срещу климатичните промени. Според него държавният дълг на Съединените щати ще достигне 117% от БВП до 2031-ва година и така ще надмине нивата по време на Втората световна война и това въпреки предложените данъчни увеличения с най-малко 3 трилиона за корпорациите и най-богатите.

"Трябва да сме номер едно в света и да сме световен лидер на 21-ви век. Просто предложение, и пушката вече гръмна. Не можем да си позволим да изоставаме още. Сега е време да изградим основата".

Бюджетът, предложен от Байдън предвижда 200 милиарда долара за детски градини, почти 110 милиарда за две години безплатно обучение в колеж, 225 милиарда за майчинство или бащинство, пари за пътища, мостове, железопътна инфраструктура, за интернет за домакинствата и 800 милиарда долара за борба с климата и инвестиции в чиста енергия.

Администрацията на Байдън предлага и бюджет за отбрана в размер на 715 милиарда долара, включително увеличаване на възнагражденията на военните с 2,7 на сто. Предвижда се дефицитът на САЩ догодина да достигне един трилион и 837 милиарда долара, а безработицата да достигне 5,5% през тази година и 4,1 на сто през 2022.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

One thought on “Джо Байдън представи годишния бюджет – 6 трилиона долара

  1. Сената няма да одобри увеличението,това е само предложение,максимум 4% увеличение да одобрят,Тръмп свали от 36% на 21%корпоративния данък,така че едно нищо е това за бедния човечец,има за богатите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Разкриха кой е построил пирамидите

Има много теории свързани с египетските пирамиди, както и спорове за това кой е построил пирамидите: богове, на които са се покланяли, извънземни, жители на Атлантида. Експерти доказаха необосноваността на всички тези хипотези и заявиха, че строителите са били обикновени хора, съобщава Live Science. Освен това учените са разказали за […]